Földön fekvő emberhez riasztották a mentőket Budapesten – a vérprofi segítségnyújtás lenyűgözte a járókelőket

Rohamkocsi, mentőmotoros is érkezett a helyszínre, a bajba került személyt pedig sikeresen újraélesztették. A megdöbbent szemtanú levélben írta le véleményét az életmentőkről.

2023. 09. 12. 8:50
null
Fotó: Fuszek Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 10-én 18.30 körül szirénázást hallottam. Kinéztem az ablakon és láttam, hogy egy izgatott, jó szándékú férfi várakozik a Gyóni Géza tér–Margit híd budai hídfő sarkán. Hamarosan megérkezett egy mentő rohamkocsi, amelyből kiugrott a személyzet és a jó szándékú emberrel együtt – aki mutatta nekik az utat – futottak a park felé. 

Akkor láttam meg, hogy egy ember fekszik a földön. Azonnal megkezdték az újraélesztést.

− olvasható abban a levélben, melyet az Országos Mentőszolgálat osztott meg közösségi oldalán. Az üzenetet egy szemtanú küldte a mentőknek, aki tanúja volt egy tegnap előtti mentésnek. A levélíró további részleteket is közölt, mint fogalmazott:

Nem sokkal később ismét szirénázás ütötte meg fülemet, és sietve megérkezett egy mentőmotoros, aki azonnal beállt a már jelenlévő három kollégájának segíteni. Később újabb szirénázással megérkezett még egy rohamkocsi, amelynek a személyzete is rohant segíteni kollégáiknak. Megjöttek a rendőrök is, akik szintén tevékenyen részt vettek ebben a heroikus küzdelemben.

− Végül sikerült az újraélesztés, stabilizálták a beteg állapotát, és elindult a mentőautó a kórház felé. Mindez nagyjából 45 percig tartott. Megható volt az a profizmus, ahogy ezek a hősök dolgoztak, mindenki tudta a dolgát, rohantak a beteghez, ha kellett, újabb eszközökért, amelyek a mentőautóban voltak − írta.

Az eset szemtanúja egy fotót is mellékelt, amelyen jól látszik, hányan igyekeznek segíteni a bajba jutottnak.

Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

A levél írója arról is beszámolt, megdöbbent, milyen modern felszerelése van egy ilyen rohamkocsinak. − Miután a beteget elszállította az egyik rohamkocsi, az ott maradt mentő dolgozók még nekiálltak, összeszedték a nagy igyekezetben szétszórt használt orvosi eszközöket (fecskendők, tapaszok, csövek stb.). Bárcsak mindenki ilyen hozzáállással végezné a munkáját országunkban. Hála és köszönet a mentőknek − összegez a levél írója.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.