Ellepték a TEK-esek Pécs belvárosát

Kiadták a hivatalos tájékoztatást, miért voltak nagy erőkkel jelen a helyszínen.

Forrás: BAMA2023. 09. 18. 21:50
null
Budapest, 2019. szeptember 27. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 2019. szeptember 27-én a IX. kerületi Soroksári úton, ahol három férfi és három nõ megtámadott egy 38 éves nõt, aki nyolc napon belül gyógyuló, könnyû sérülést szenvedett. A verekedés közben egy lövés is eldördült. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfegyverzett, sisakos, golyóállómellényes rendőrök terelték a Széchenyi tér felé a pécsi Mária utca környékén sétálókat vasárnap délután – jelezték a Baranya Vármegyei Hírportál olvasói. 

A Mária utcát és a Hunyadi János utcát részlegesen lezárták, minden sarkon fegyveres, mellényes rendőrök fordították vissza az arrafelé közlekedőket

– erősítette meg később a lap munkatársa. Egy környékbeli lakóházból érkezett bejelentés, ezért érkezett nagy erőkkel a rendőség a helyszínre. 

A portál megkeresésre a rendőrség az alábbi választ adta:

„Tájékoztatjuk, hogy a rendőrségre 2023. szeptember 17-én érkezett bejelentés, amely szerint a telefonálónak mentális problémái vannak, és ezért emberekre fog lőni.

A rendőrség a bejelentésben megjelölt környéket lezárta, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével megtette az elsődleges intézkedéseket.

A rendőrség az adatgyűjtés során megállapította, hogy a bejelentésben megnevezett férfi nem tartózkodik az általa megadott helyszínen, sőt már nem is él azon a címen. Az is kiderült, hogy a bejelentés időpontjában a munkahelyén tartózkodott. 

A férfi felkutatása után megállapították a rendőrök, hogy a bejelentést nem ő, hanem nagy valószínűséggel a nevében, egy haragosa tehette. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, a kutatás során lőfegyvert nem találtak.

A Pécsi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A folyamatban lévő eljárásról – a nyomozás érdekeire való tekintettel – bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni.”

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.