időjárás 18°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Ellepték a TEK-esek Pécs belvárosát

Magyar Nemzet
Forrás: BAMA
2023.09.18. 21:50 2023.09.18. 22:33
Ellepték a TEK-esek Pécs belvárosát

Felfegyverzett, sisakos, golyóállómellényes rendőrök terelték a Széchenyi tér felé a pécsi Mária utca környékén sétálókat vasárnap délután – jelezték a Baranya Vármegyei Hírportál olvasói. 

A Mária utcát és a Hunyadi János utcát részlegesen lezárták, minden sarkon fegyveres, mellényes rendőrök fordították vissza az arrafelé közlekedőket

– erősítette meg később a lap munkatársa. Egy környékbeli lakóházból érkezett bejelentés, ezért érkezett nagy erőkkel a rendőség a helyszínre. 

A portál megkeresésre a rendőrség az alábbi választ adta:

„Tájékoztatjuk, hogy a rendőrségre 2023. szeptember 17-én érkezett bejelentés, amely szerint a telefonálónak mentális problémái vannak, és ezért emberekre fog lőni.

A rendőrség a bejelentésben megjelölt környéket lezárta, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével megtette az elsődleges intézkedéseket.

A rendőrség az adatgyűjtés során megállapította, hogy a bejelentésben megnevezett férfi nem tartózkodik az általa megadott helyszínen, sőt már nem is él azon a címen. Az is kiderült, hogy a bejelentés időpontjában a munkahelyén tartózkodott. 

A férfi felkutatása után megállapították a rendőrök, hogy a bejelentést nem ő, hanem nagy valószínűséggel a nevében, egy haragosa tehette. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, a kutatás során lőfegyvert nem találtak.

A Pécsi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A folyamatban lévő eljárásról – a nyomozás érdekeire való tekintettel – bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni.”

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.