Jelentős összeget kapott helyi fejlesztésekre húsz magyar település

Csaknem 3,6 milliárd forint támogatást nyert fejlesztésre húsz Bács-Kiskun vármegyei település az európai uniós Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) Plusz forrásából. A projektek lebonyolításában a vármegyei önkormányzat főszerepet vállal, ahogy a TOP-pályázatok esetében az előző ciklusban is történt.

2023. 09. 14. 16:26
város Fotó: pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 100 milliárd forint terület- és településfejlesztési forrás érkezik a hétéves uniós költségvetési ciklusban Bács-Kiskun vármegyébe – mondta Rideg László (Fidesz–KDNP), a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke. 

Turizmusfejlesztésre nyert el támogatást Tiszaug, Lakitelek, Szabadszállás, Kunfehértó, Kunszentmiklós, Kiskunhalas és Petőfiszállás összesen 2,127 milliárd forint összegben. A település útjainak felújítására Katymár, Csátalja, Bátmonostor, Csikéria, Dusnok és Felsőlajos összesen 380 millió forintot fordíthat. 

Az egészségügyi és szociális ellátás fejlesztéséhez Kiskunmajsa, Szank, Kiskőrös, Fajsz, Dunaegyháza és Lajosmizse kap uniós forrást, összesen 1,018 milliárd forint összegben. Ezenkívül Gátér 60 millió forint támogatást fordíthat óvodafejlesztésre, míg Mélykút önkormányzata további 43 millió forint többlettámogatásban részesül a már korábban nyertes iparterület fejlesztési pályázatához.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.