Kiszolgáltatott ismerősét kényszerítette prostitúcióra egy pár

A vádlottak a nyomozás alatt próbálták rávenni a sértettet hamis tanúzásra, de nem jártak sikerrel.

Forrás: Ügyészség2023. 09. 18. 10:16
Soltvadkerti ház, ahol örömlányként futtattak egy nőt Forrás: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberkereskedelem és kényszermunka, személyi szabadság megsértése, kitartottság, valamint hamis tanúzásra felhívás miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki szeretőjével együtt egy iskolázatlan, családi kötődések nélküli ismerősüket prostituáltként dolgoztatta. Amikor pedig a nő ellenszegült, veréssel fenyegették és bezárták a bérelt apartmanba – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező jánoshalmai férfi, az ügy elsőrendű vádlottja 2021-ben és 2022-ben abból élt, hogy a szeretőjétől, egy kalocsai nőtől – az ügy másik vádlottjától – rendszeresen elvette a prostitúcióból származó jövedelme egy részét. 2021 márciusában a páros elhatározta, hogy gyerekkori ismerősüket, az öt osztályt végzett, családi kapcsolatok nélkül, 

nehéz anyagi körülmények között élő sértettet pénzszerzés céljából regisztrálják egy prostituáltakat hirdető internetes oldalon.

A vádlottak Soltvadkerten béreltek egy házat, amelynek tulajdonosa, az ügy harmadik vádlottja is tudott a falak között folyó tevékenységről. A sértett nőnek az eleinte Kalocsán és Sárváron, majd Soltvadkerten és Csornán bérelt apartmanokban végzett prostitúcióból származó teljes keresetét át kellett adnia a futtatóinak. Amikor mindezt kifogásolta, a férfi megpofozta és további veréssel fenyegette. Amikor a sértett a soltvadkerti bérelt házban közölte, hogy nem akar nekik tovább dolgozni,

a vádlottak bezárták őt az épületbe, hogy ne tudjon elmenni. A nő azonban értesítette a rendőrséget, és büntetőeljárás indult.

A férfi és a szeretője a nyomozás alatt felvették a kapcsolatot a sértettel, továbbá két ingatlantulajdonossal is annak érdekében, hogy befolyásolják őket vallomásuk megtételében. A nőt arra kérték, hogy a kihallgatáson ne beszéljen férfi futtatója szerepéről, ám nem jártak sikerrel. A soltvadkerti háztulajdonos azonban a rábeszélésnek köszönhetően először tagadta a nyomozók előtt, hogy a férfi vádlottnak adta bérbe a házát.

A letartóztatásban lévő párosnak hosszú a bűnlajstroma, az ügyészség emberkereskedelem és kényszermunka súlyosabban minősülő – a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, szexuális cselekmény végzése érdekében elkövetett – bűntette mellett személyi szabadság megsértése és hamis tanúzásra felhívás bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Az ügy szabadlábon lévő harmadik vádlottjának prostitúció elősegítésének bűntette miatt kell felelnie. Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Borítókép: A soltvadkerti ingatlan (Forrás: ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.