Navracsics: Egy magyar diák sem marad ki az Erasmus programból

A miniszter biztos abban, hogy meg fog állapodni a magyar kormány az Európai Bizottsággal az ösztöndíjjal kapcsolatban.

MAGYAR NEMZET
Forrás: VG.HU2023. 09. 05. 17:24
NAVRACSICS Tibor
Révfülöp, 2023. szeptember 1. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszél a Magyar falu programban felújított Révfülöpi Általános Iskola ünnepélyes átadásán és tanévnyitóján 2023. szeptember 1-jén. A tanévkezdésre - a Magyar falu program pályázatán több mint 21 millió forintból - a fõépületet a tornateremmel összekötõ épületrész tetõszerkezetét újították meg 214 négyzetméteren, két bevilágító kupola cseréje mellett. MTI/Katona Tibor Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyar diák nem fog kimaradni az Erasmusból” – jelentette ki Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter az ATV híradójának.

A tárcavezető biztos abban, hogy a magyar kormány meg fog állapodni az Európai Bizottsággal az ösztöndíjjal kapcsolatban.

A következő tárgyalási forduló szeptember elején-közepén lesz Johannes Hahn költségvetési biztossal.

Ami egy határidő vagy egy határvonal lehet számunkra, az 2024 ősze, a 2024 második féléve utáni finanszírozásról kell most tulajdonképpen megállapodnunk, de addig bőven van idő, és én bízom benne, hogy megállapodásra jutunk

jelentette ki a miniszter, aki arra a kérdésre, hogy ha nem járnak sikerrel, a kormány mindezt biztosítja-e, Navracsics Tibor úgy válaszolt: mindenképpen megállapodásra jutnak, és a kormány is biztosítja a lehetőséget számolt be róla a Vg.hu.

A miniszter korábban a tárgyalásokkal kapcsolatban azt mondta, a bizottság nem hivatalosan ugyan, de felvetette, „már jöttek olyan alinformációk, hogy a rektorokat is gondoljuk meg”, hogy tagok lehetnek-e a kuratóriumokban.

„Onnan indultunk el, hogy miniszterek és államtitkárok nem lehetnek az alapítványi egyetemek kuratóriumaiban tagok. Most már ott tartunk, hogy a rektorok sem lehetnek kuratóriumi tagok” – fogalmazott.

Borítókép: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (Fotó: MTI/Katona Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.