Nem vártak az önkormányzatra, a lakók maguk vágták le a balesetveszélyes sövényt

Hiába ígérte meg Pikó András józsefvárosi polgármester, hogy levágják a Vajda Péter utcai balesetveszélyes sövényt, ezt elmulasztotta az önkormányzat. Ezt elégelték meg józsefvárosi lakók és közösségszervező aktivisták, így sövényvágó ollót ragadtak, és kilencven centiméterre nyírták meg a növénysort.

2023. 09. 04. 13:35
null
Fotó: BARANYAI ATTILA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Levélben tájékoztattam a polgármestert, hogy balesetveszélyes a sövény. Gyors válaszlevelében ígéretet tett arra, hogy néhány napon belül levágják a növényt. Eltelt két hét, és a sövényhez nem nyúlt senki, ráadásul a héten közösségi fogadóóra volt a körzetben, ahol Pikó András megerősítette azt, hogy kilencven centiméteren tartják a sövényt. Nem tartotta be a szavát – mondta lapunknak Fábián Márta közösségszervező, a józsefvárosi Fidesz tagja.

A józsefvárosi Fidesz tagjai és aktivisták levágták a sövényt.  Fotó: Baranyai Attila

Hozzátette: a balesetveszélyről egy hónapja tud az önkormányzat, mégsem tettek semmit, augusztusban egyszer megnyírták a sövényt, de túl magasan hagyták, ezért saját kézbe vették az ügyet a helyi Fidesz tagjai.

Beszámoltunk róla, hogy még mindig balesetveszélyes a több mint ezer lakossal rendelkező Mávag-kolónia társasház előtt található Vajda Péter utcai sövénysor. Ugyan a józsefvárosi önkormányzat sebtében vágott az elburjánzott növény hosszából, ám így sem sikerült megoldani a problémát. Ami a balesetveszélyt tetézi, hogy a sövénysor mellett alakítottak ki egy gazos „vadvirágos” sávot, amely növekedésnek indult, ehhez pedig nem kíván hozzányúlni az önkormányzat. Fábián Márta, a józsefvárosi Fidesz tagja két hete azt mondta: ez így nem maradhat, az autósok továbbra sem tudnak biztonságosan befordulni a házba.

Fábián Márta szervezte a gerillaakciót. Fotó: Baranyai Attila

A sövényvágás szükségszerű volt, mert több baleset is történt a Vajda Péter utcában. Az elburjánzott növény miatt kanyarodáskor nem lehetett látni, ha jön egy autó az ellenkező irányból.

 

Borítókép: Levágták az aktivisták a sövényt (Fotó: Baranyai Attila) 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.