időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Novák Katalin gyerekek lovasterápiás versenyén vett részt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.30. 15:34 2023.09.30. 17:04
Novák Katalin gyerekek lovasterápiás versenyén vett részt

Novák Katalin a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökeként a szombat délelőtti versenyszámok egyik házigazdája volt. Az államfő a verseny megkezdése előtt beszélgetett a gyerekekkel a lovaglásról, a megméretés menetéről, majd részt vett a bemelegítő tornán is.

A fogyatékkal élő gyerekek számára meghirdetett lovasterápiás versenyen idén 24 csapat 145 lovasa indul. A gyerekek különböző kategóriákban mutatják meg tudásukat, van versenyszáma egyebek mellett a tanulásban vagy értelmileg akadályozott gyerekeknek és a hiperaktív, látássérült, mozgássérült lovasoknak is. A Mádl Ferenc-emlékversenyen a gyermekek színdarabot adnak elő lóháton.

Idén is megtartják a díjlovagló parasport versenyszámot, amely egyben a mozgásukban akadályozott lovasok számára országos bajnokság. Ezt idén is támogatja a Magyar Paralimpiai Bizottság.

Az egyes versenyszámokban a házigazda szerepét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) ismert közéleti tagjai, politikusok, művészek, sportolók vállalták, így Novák Katalin államfő, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya, Nagy István agrárminiszter, Kuncze Gábor, az NGYSZ alelnöke, Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Malek Andrea előadóművész és Gubás Gabi színművésznő.

Az Élhető Jövő Parkban a fenntartható fejlődésről és a környezetvédelemről hallhatnak előadásokat az érdeklődők, a versenyek mellett kézműves-foglalkozások, arcfestő, buborékfújó, lufihajtogató és ugrálóvár is várja a családokat.

A Magyar Lovasterápia Szövetség az NGYSZ védnökségével és támogatásával szeptember 29. és október 1. között 19. alkalommal rendezi meg a nemzetközi és nemzeti díjlovas és lovasterápiás versenyét Fóton. A háromnapos rendezvényre 21 országból érkeztek sportolók és bírók, a programokon összesen 54 lovas méri össze a tudását 73 lóval.

 

Borítókép:  Novák Katalin köztársasági elnök a lovas terápiás versenyen (Forrás Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.