Novák Katalin sem parázik, ha sportról van szó

A köztársasági elnök közösen sportolt a Mozgásjavító Általános Iskola diákjaival a Ne parázz tanévnyitó sportnapon.

2023. 09. 07. 13:51
null
20230907 Budapest Novák Katalin köztársasági elnök részt vesz a „Ne parázz” tanévnyitó sportnapon mozgáskorlátozott és látássérült fiatalok számára 2023. szeptember 7-én, csütörtökön. Az eseményen, aktív és már visszavonult paralimpikonok társaságában próbálhatják ki a résztvevők a különböző parasportágakat. A Ne Parázz! Tanévnyitó Sportnap nagyköveteként ott lesz az eseményen Nagy Vivien, boccia versenyző, Száraz Evelin világbajnoki bronzérmes úszó és Kiss Péter Pál, paralimpiai bajnok kajakos. Időpont: 2023. szeptember 7., 10:30 – 11:30 Helyszín: Mozgásjavító Általános Iskola - 1145 Budapest Mexikói út 60. Megnyitó ünnepség, majd közös bemelegítés (Köszöntőt mond: Locsmándi Alajos, igazgató, EGYMI) Novák Katalin köztársasági elnök részt vesz a boccia, ülőröplabda és atlétikai sportágak bemutatóján és kipróbálja azokat Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy különleges nap a mai, ugyanis egy évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy egy tanévnyitó sportnapot indítunk azért, hogy minél több parasportággal megismerkedhessünk. Tavaly hagyományt teremtettünk, idén pedig hagyományt őrzünk – fogalmazott Locsmándi Alajos, a Mozgásjavító Általános Iskola igazgatója a Ne parázz tanévnyitó sportnapon, amit mozgáskorlátozott és látássérült fiataloknak szerveztek meg.

Mint jelezte, a rendezvény partnerei a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége, a Paraktív Alapítvány, és a Mozgásjavító Diáksport Egyesület. Locsmándi Alajos emlékeztetett, az intézmény az idén ünnepli az alapítása 120. évfordulóját, amiről a sportnappal is megemlékeznek.

Az intézmény igazgatója külön köszöntötte Novák Katalin köztársasági elnököt, aki részt vett a sportnap megnyitóján. 

Ezután az iskola diákjai nevében ajándékokat adtak át az államfőnek. A megnyitó után Novák Katalin közös bemelegítést végzett a diákokkal, majd megtekintette a boccia, ülőröplabda és atlétikai sportágak bemutatóját, amiket ezután kipróbált.

Emellett aktív és már visszavonult paralimpikonok társaságában próbálhatták ki a résztvevők a különböző parasportágakat. A sportnap nagyköveteként ott volt az eseményen Nagy Vivien bocciaversenyző, Száraz Evelin világbajnoki bronzérmes úszó és Kiss Péter Pál paralimpiai bajnok kajakos.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök a Ne parázz tanévnyitó sportnapon (Fotó: Mirkó István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.