Nyilatkoztak az ellenzéki politikusok Pankotai Liliről + videó

Van, aki szerint „üdítő” színfolt a politikában.

2023. 09. 26. 16:28
Novák Előd Fotó: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet ellenzéki frakcióvezetőket kérdezett arról, hogy mi a véleményük a szabadszájúságáról elhíresült fiatal baloldali aktivista, Pankotai Lili tevékenységéről.

– Mindenképp „üdítő” színfolt a politikában az elhasználódott balliberális pártok mellett vagy között, vagy néha színpadán egy új arc – nyilatkozta Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom frakcióvezető-helyettese.

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese szerint Pankotai Lilinek joga és lehetősége, hogy véleményt formáljon.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese alapvetően szimpatizálna minden újonnan megjelenő hanggal, de egy kicsit furcsállja, amikor egy politikai párt közelébe kerül az érintett közszereplő.

Nem válaszolt viszont a Magyar Nemzet riporterének Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke, inkább biciklire pattant, és elhajtott a mikrofon elől.

Pankotai Lili még tavaly októberben híresült el, amikor kormányellenes, trágár beszédet tartott egy pedagógusokért tartott tüntetésen. A fiatal, még érettségi előtt álló lány ezután iskolát váltott, majd rövidesen a baloldali tüntetések frontemberévé vált.

Legutóbbi ismert megmozdulása a szeptember 15-i, az Egységes Diákfront által szervezett tüntetésen volt. A résztvevők egy csoportja be nem jelentett demonstrációra vonult a budai Várba, ahol Pankotai Lilivel az élen a sajtószabadság mellett felszólalva megakadályozták a Hír TV stábját a munkavégzésben, vagyis a közvélemény tájékoztatásában.

Munkássága megbecsüléseként a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szervezettől nemrég megkapta a Szabad-díj elnevezésű elismerést, majd beszédet mondott a hétvégi pécsi pride rendezvényen is.

Borítókép: Novák Előd (Forrás: MN-videó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.