Ősszel jön a szuverenitást védő törvény + videó

Simicskó István, a KDNP fracióvezetője leszögezte: nem engedhető meg, hogy kívülről beleszóljanak a magyarországi választásokba.

2023. 09. 22. 12:57
null
20230703 Budapest Simicskó István politikus, országgyűlési képviselő, a Kereszténydemokrata Néppárt KDNP frakcióvezetője. Interjú Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet MN Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem engedhető meg, hogy kívülről beleszóljanak a magyarországi választásokba – fogalmazott Simicskó István a Hír TV Napi aktuális című műsorában. A KDNP frakcióvezetője elmondta, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságában rendszeresen kapnak tájékoztatást, és egyre több információ kerül napvilágra a törvénytelen pártfinanszírozásról, ezért ősszel a büntető törvénykönyvet is módosíthatják.

Ahogy arról lapunk beszámolt, a kormánypártok esztergomi kihelyezett frakcióülésén tartott sajtótájákoztatón Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közölte: az őszi ülésszakban benyújtanak egy szuverenitásvédelmi törvénycsomagot.

– Azok ellen irányul majd ez a törvény, akik külföldi pénzből kampányolnak vagy finanszíroznak médiát. Ennek a javaslatnak egyik része az alaptörvény módosítása lesz. Lesz egy olyan szabály, amely szerint a választásokon induló erők ne tudják kijátszani a törvényt. Aki külföldön dollárért árulja a hazáját, annak felelnie kell majd itthon

– ismertette Kocsis Máté.

Borítókép: Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.