időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Pankotai Lili pióca akar lenni

Magyar Nemzet
2023.09.18. 08:13 2023.09.18. 14:43
Pankotai Lili pióca akar lenni

„Tartom, amit korábban többször is mondtam: pióca leszek a pusztulásban, amit létrehoztatok!” – fogalmazott közösségi oldalán Pankotai Lili baloldali aktivista, aki múlt héten egy tüntetésen azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy kikezdte a Hír TV stábját, miután arra nem tudott érdemi választ adni, hogy mi a baj a pedagógustörvénnyel.

Miként arról lapunk is beszámolt, a péntek esti tüntetésen a Hír TV stábja szeretett volna készíteni egy rövid interjút Pankotai Lilivel, amelyben a baloldali aktivistát a tüntetés céljáról kérdezték.

A demonstrációk vezérszónoka a pedagógustörvénnyel kapcsolatos aggályaival adós maradt, az újságírói kérdésekre annyit tudott válaszolni: a pedagógustörvénnyel az a baj, hogy „Orbán Viktor Soros-ösztöndíjjal tanult”.

A csoportosulás eközben „A csend nem rend” szöveget skandálta, amihez Pankotai is csatlakozott.

Az Egységes Diákfront által meghirdetett demonstráción egyébként meglehetősen alacsony volt a részvétel, de megjelent Karácsony Gergely és Hadházy Ákos is. A megmozduláshoz csatlakozott a Civil Bázis, a PDSZ, a Fridays for Future, az MKKSZ, a Miután Felmondtam, a Roma Parlament, az Új Roma Innovációs Alapítvány, az Igazgyöngy Alapítvány, a Nyomtassteis, a Padtársak, az Oktatással a Demokráciáért Alapítvány, az Országos Dialógus, vagyis számos meghatározó baloldali civil szervezet.

A tüntetés Budán kezdődött, a demonstrálók terve az volt, hogy elfoglalják a Margit hidat, ahol füstbombákat dobáltak. A fővárosi közlekedés ettől nem állt meg, a hídfoglalás kudarcba fulladt.

A Kossuth téren trágár, ocsmány, nyomdafestéket nem tűrő szavakat harsogtak a megszólalók, és arra buzdították a tömeget, hogy mondják velük azokat.

A diákfront a hátrányos helyzetű gyerekekre hivatkozva hergelte a közönséget, és arra szólította fel a tömeget, hogy szedjék szét együtt a rendszert. A korábbi tüntetésekre visszautalva a rendőri fellépést is nehezményezték.

A tüntetés után többen a karmelita kolostorhoz indultak, ám a rendőrök lezárták a lépcső tetejét. Kisebb dulakodás alakult ki, megpróbáltak a rendőrökön átjutni. Itt már nagyon kevesen voltak, felszólította őket a rendőrség, hogy távolodjanak el a sorfaltól. Ekkor másik útvonalon indultak el a karmelitához. Azt skandálták, hogy „A csend nem rend”, aztán a Hír TV stábját vették célpontba, kérdéseket tettek fel nekik, inzultálták az operatőrt, és közben a szabad médiáért kiabáltak.

Borítókép: Pankotai Lili (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.