Kifosztottak egy pénzszállító autót Debrecenben, súlyos büntetést kaphatnak

Kirabolt két grúz férfi egy pénzváltóban dolgozó alkalmazottat Nyíregyházán, majd egy évvel később egy bankba induló pénzszállító autót Debrecenben. Büntetésük letelte után akár ki is tilthatják őket az országból.

Forrás: Ügyészség2023. 09. 06. 21:15
rendőrautó Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek két grúz férfival szemben, akik Nyíregyházán és Debrecenben is raboltak – adta hírül az ügyészség.

A nyíregyházi eset 2018. március 26-án történt. Az egyik helyi pénzváltóban dolgozó férfi reggel autóval ment munkába, amivel egy közeli bevásárlóközpontban parkolt le, majd 18 óra körül tért vissza. 

Ekkor a közelben várakozó két grúz elkövető és ismeretlen társuk az autójukkal mellé álltak, ketten kiszálltak, és egyikük megindult a férfi felé. Társa közben kivette a járműből a férfi sporttáskáját, majd átkutatták az autót. A sértett megpróbálta azt visszaszerezni, de a két elkövető rátámadt, majd a táskával együtt elhajtottak.

Az áldozat nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, és közel nyolcvanezer forint loptak el tőle, amit azóta sem kapott vissza.

A fiatalabb elkövető 2019. október 7-én reggel, három ismeretlen társával egy debreceni bevásárlóközpontba ment, amit már korábban megfigyeltek. 

Kora reggel érkezett a parkolóba egy pénzszállító autó, az abban ülő két férfinak egy pénzváltóból kellett volna a bankba vinnie a közel 54 millió forint értékű – különböző pénznemekben gyűjtött – készpénzt, amiket két szállítózsákba tettek.

Az elkövetők a közelben várakoztak, majd amikor a szállítók beültek a járműbe, a három ismeretlen tettes rájuk támadt. 

Egyikük megütötte a vezetőt, aki védekezni kezdett, ezért az elkövető a lábánál fogva kirántotta a járműből.

A férfi felállt, és próbált ellenállni, de nem tudta visszaszerezni az ellopott táskát. Közben egy másik elkövető egy fúróval betörte a másik férfi melletti ablakot, és elvette tőle a zsákot. Az elkövetők elmenekültek a helyszínről, közben többször járművet cseréltek.

A két értékszállító férfi az eset során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A pénzváltó társaság kára nem térült meg, így a főkapitányság nyomozása során kérték annak megfizetését.

Az elkövetőkkel szemben csoportosan elkövetett rablás bűntette, a fiatalabb ellen továbbá csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás bűntette miatt emeltek vádat,

 az ismeretlen társaikkal szemben a nyomozás pedig tovább folyik. 

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a vádiratában a mindkét rablásban részt vevő férfival szemben tíz év, társa ellen öt év fegyházbüntetés kiszabását és azt indítványozta, hogy a törvényszék egyiküket véglegesen, társát tíz évre utasítsa ki Magyarország területéről.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.