Provokációnak tartják a pécsiek a Sorosék által is finanszírozott pride-ot

A pécsi jobboldal szerint nyugati finanszírozással, helyi fizetett politikai aktivista szervezetek és az országos baloldali pártok szervezésében egy provokatív, szükségtelen felvonulást tartanak a pécsiek tiltakozása ellenére, melyhez a jelenlegi baloldali városvezetés asszisztál.

Forrás: Mandiner2023. 09. 19. 19:50
null
Varsó, 2019. június 9. A leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok (LGBT) közösségét jelképezõ szivárvány színû zászlókkal vonulnak résztvevõk a közösség tagjainak egyenlõ jogokat követelõ varsói megmozduláson 2019. június 8-án. A Szabadság, egyenlõség, szeretet jelszóval meghirdetett rendezvény Rafal Trzaskowski varsói polgármester kezdeményezésére jött létre. MTI/PAP/Jakub Kaminski Fotó: Jakub Kaminski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zömében még csak nem is a helyiek, hanem Budapestről és külföldről érkező aktivisták vagy a helyi egyetemre járó külföldi diákság vesz részt a pécsi pride-on – mondta a Mandinernek Hoppál Péter, Pécs egyik országgyűlési képviselője a hétvégén tartandó LMBTQ-felvonulásról. 

A politikus elmondta, hogy az eseményt a pécsiekkel egyetértésben kezdetektől fogva ellenezte, mert provokatívnak és szükségtelennek tartják. A helyiek különböző platformokon folyamatosan jelezték és jelzik a mai napig, hogy nem értenek egyet azzal, hogy a felvonulást a városukra erőltetik, 2020-ban több mint 11 ezer ember írta alá azt az online petíciót, amely a Pécs Pride megrendezése ellen tiltakozott.

Sajnos a pécsi baloldali városvezetés sem akkor, sem azóta nem veszi figyelembe a pécsi emberek tömeges kérését, hanem kezdetektől asszisztál ennek a provokációnak

 – fogalmazott a fideszes politikus, aki állítja, Pécs befogadó és a kisebbségeket támogató város. Szerinte ezt támasztja alá az a tény, hogy tizenegy nemzetiségi önkormányzat működik a városban, akiknek rendszeresek a közösségi-kulturális rendezvényei. 

Szerinte ez azért is problémás, 

mert olyan politikai mozgalmak is képviseltetik magukat, mint a szélsőbalos anarchista Antifa, amely Budapesten már fizikai erőszakba torkolló utcai akciókat is szervezett.

 „Nekünk itt Pécsett minderre nincs szükségünk, mi nyugalmat, rendet és békét szeretnénk” – mondta a politikus, akinek meggyőződése, nem a véletlen műve, hogy Pécs az első vidéki helyszín Magyarországon, ahol megrendezték a pride-ot.

Sorosék is a finanszírozók között

Az Átlátszó nemrég közölt kimutatást arról, hogy a Pécs Pride egyik szervezőjét, az Emberség Erejével Alapítványt 

több mint nyolcszázmillió forintnyi dollárral támogatta az elmúlt években Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa.

Hoppál szerint a pénzért cserébe szolgáltatást is elvárnak, amibe tökéletesen passzol egy pride vagy az általános iskolás korú pécsi gyermekek érzékenyítése, mint ahogy arra szintén volt példa Pécsett 2019-ben. Hozzátette: a provokatív menet útvonala is sértő, hiszen a történelmi belvárost érintve oktatási intézmények és egyházi épületek előtt haladt el az elmúlt években. 

Hoppál Péter elmondta, hogy a pécsi jobboldal a jövő évi önkormányzati választáson győzelemre készül, és ezután minden tőlünk telhetőt megtesznek majd azért, hogy Pécs város polgárainak újra „pride-mentes, nyugodt évei legyenek”.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/PAP/Jakub Kaminski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.