Tarthatatlan a baloldal jutalmazási gyakorlata a polgármester szerint

A momentumos képviselő addig vitatkozott a nagykanizsai közgyűlés ülésén, amíg megbukott számtanból.

2023. 09. 13. 16:26
Fidesz-KDNP.-s polgármester, baloldal
Forrás: Facebook/Balogh László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Felháborító az a javadalmazási gyakorlat, amit a baloldali többség Nagykanizsán korábban bevezetett, és attól tartok, hogy a jövőben ez tarthatatlan is lesz – erről nyilatkozott lapunknak a Zala vármegyei város Fidesz–KDNP-s polgármestere.

baloldal
Schauta Marcell (a kép előterében) baloldali önkormányzati képviselő elszámolta magát a nagykanizsai közgyűlés ülésén. Fotó: Szakony Attila

 

Mibe kerül a nagykanizsai jutalmazás?

Balogh László elmondta: a most hatályos javadalmazási szabályzat lehetővé teszi, hogy a baloldal mindenféle teljesítmény elvárása nélkül akár hathavi jutalmat is megszavazzon egy-egy önkormányzati cég vezetőjének. A fideszes településvezető kifejtette, hogy ezek a prémiumok és a 15 százalékos fizetésemelések, amelyeket januárig visszamenőleg adtak, körülbelül 40 millió forintjába került a nagykanizsai adófizetőknek.

Szavai szerint ez az összeg 2024-ben tovább emelkedhet, mert a Kanizsa Rehab Kft. régi vezetője nem kapott jutalmat, de ez a helyzet megváltozhat.

– Ha a Kanizsa Rehab új vezetőjét is jutalmazni fogják, akár hathavi fizetésének megfelelő összeggel, akkor az összeg elérheti a 45 vagy akár az 50 millió forintit is. Én viszont úgy gondolom, hogy jövőre nem lesz arra a városnak több tízmillió forintja, hogy az önkormányzati cégvezetők fizetését megemeljük, vagy tovább jutalmazzuk őket.

Jó lenne visszavonni ezt a javadalmazási szabályzatot, mert nem működhet tovább az a gyakorlat, hogy mindenféle teljesítmény elvárása nélkül ekkora összegeket fizessünk ki a cégvezetőknek

– emelte ki Balogh László.

 

Érdekes baloldali alakítás

A javadalmazási gyakorlat a nagykanizsai közgyűlés legutóbbi ülésén is téma volt, ahol egészen abszurd jelenet játszódott le. A vita hevében Szabó Szilárd, a Fidesz nagykanizsai frakcióvezetője emlékeztetett arra, hogy a Kanizsa Rehab Kft. ügyvezetője korábban 60 százalékos fizetésemelést kapott, és az összeg 500 ezer forintról 800 ezer forintra emelkedett. Ezt a polgármester megerősítette.

Erre Schauta Marcell momentumos önkormányzati képviselő azt mondta, hogy „az nem 60 százalék, de a jegyzőkönyv kedvéért azért írjuk le, hogy a polgármester úr szerint ez 60 százalék”.

Balogh László, aki végzett matematikatanár, rögtönzött számtanórát tartott a baloldali politikusnak: „a 800/500, az 1,6 és az 60 százalékos fizetésemelés. – Üljön le, egyes! – mondta Balogh László Schauta Marcellnak.

Borítókép: Balogh László polgármester (balról a második) szerint nem lesz pénz jutalmakra (Forrás: Facebook/Balogh László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.