időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Több mint négyszázmillió forintos költségvetési csalás miatt kérhetik számon a pécsi városvezetést

2023.09.28. 14:37 2023.09.29. 16:39
Több mint négyszázmillió forintos költségvetési csalás miatt kérhetik számon a pécsi városvezetést

Több mint 400 milliós költségvetési csalás miatt kérhetik számon a pécsi városvezetést, amiért jogtalanul vehettek el százmilliókat egy számláról, ahogy azt a jegyző is megállapította – írja a Pécs Aktuál. A százmilliós összeget hónapok óta nem adják vissza. A több mint 400 millió forintot a Pécsi Többcélú Agglomerációs Társulás számlájáról emelte le a pécsi polgármesteri hivatal, az ügyben viszont a Pécsi Járási Ügyészséghez fordult a társulás elnöke, miután heteken keresztül nem kapott érdemi reakciót a pécsi városvezetéstől.

Feljelentésként értékelte az ügyészség a társulás elnökének bejelentését, amit megküldött a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak. A nyomozó hatóság hivatali visszaélés bűntette miatt nyomozást rendelt el – tudatta a lappal Kutas Tamás, az ügyészség szóvivője. 

A fentiek alapján 

nem költségvetési csalás, hanem hivatali visszaélés lett a jogi meghatározás.

Még a napokban is tagadta Péterffy Attila, a pécsi polgármester – Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek frakcióvezetőjének kérdésére –, hogy tájékoztatta volna bármiről is a jegyző, állítása szerint nincs tudomása jogszerűtlen inkasszóról, ennek következtében nem is fizettek vissza semmit.

Irreálisan hangzik, hogy egy hónapok óta tartó, 41, Péccsel szomszédos települést hátrányosan érintő, több mint 400 millió forintos ügyben a város jegyzője ne tájékoztatta volna a polgármestert a belső vizsgálatról, amelyet az ügyben lefolytatott, és amelyet meg is küldött a társulás elnökének. Amennyiben mégis tájékozatta Péterffy Attilát, akkor ő nem állíthatta volna azt, hogy nincs tudomása jogszerűtlen inkasszóról, hiszen a jegyző világosan leírta, hogy jogalap nélküli volt a pénzelvonás.

Az üggyel kapcsolatban a Pécs Aktuál további kérdéseket juttatott el a pécsi városvezetésnek, amelyekre nem kaptak választ. A napokban közérdekű adatigénylést nyújtottak be a jegyzőhöz, amelyre a cikk megjelenésekor sem érkezett még válasz.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI)

 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.