Torma Tamás az új győri rendőrkapitány

Az előző vezetőt, Váczi Attilát szeptember 1-jén vették őrizetbe az ügyészség nyomozói.

2023. 09. 17. 14:42
betörő, erőszak
Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Torma Tamás rendőr alezredes az új vezetője a győri rendőrkapitányságnak – számolt be a Kisalföld a rendőrség honlapjára hivatkozva. Az alezredes eddig a kapuvári kapitányságot vezette, helyére a rábaközi városba Timsina István rendőr alezredest, rendőrségi főtanácsost nevezték ki. Torma Tamás még kapuvári kapitányként korábban a Rábaközi Televíziónak beszélt magáról és terveiről. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt: az országos rendőrfőkapitány visszavonta a győri rendőrkapitány vezetői kinevezését, miután a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség szeptember 1-jén őrizetbe vette Váczi Attilát, a rendőrkapitányság addigi vezetőjét. A szervezetet az új vezető megbízásáig a kapitányságvezető-helyettes irányította.

Lapunk korábban úgy értesült, egy vállalkozó jelentette fel Váczi Attilát, és egy korrupciógyanús ügy is felsejlik a történetben. A megalapozott gyanú és a letartóztatás azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy az ezredes el is követte a bűncselekményt. Váczi előélete egyáltalán nem utal sem korrupcióra, sem bármilyen bűncselekmény elkövetésére. Még 1992-ben éppen a győri kapitányságra szerelt fel kezdő rendőrként, azóta végigjárta a ranglétrát, de mindvégig Győr-Sopron-Moson vármegyében szolgált. A megyei rendőr-főkapitányságról került vissza a városi kapitányságra, ahol 2015-ben nevezték ki első számú vezetőnek. 

Borítókép: Illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.