Újabb hazugságon kapták Gyurcsány Ferencet

Tavaly szeptember 27-én nyilatkozta a Partizánnak Gyurcsány Ferenc, hogy egy éven belül eladják az ingatlant, a jelek szerint azonban ez nem történt meg.

Forrás: Mandiner2023. 09. 28. 7:39
null
20230315 Budapest A Demokratikus Koalíció (DK) budapesti nagygyűlése, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján tartott megemlékezésen. Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának árnyék-miniszterelnöke, a párt EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly szeptember 27-én nyilatkozta a Partizánnak Gyurcsány Ferenc, hogy egy éven belül eladják az Apró-villát, a jelek szerint azonban a nagy múltú ingatlan sorsa továbbra is kérdéses. A Mandiner emlékeztetett, hogy a sok vihart megélt ingatlan ügyére Gulyás Márton kérdezett rá, mondván, nagy politikai tehertétel ez a ház számukra. 

A DK elnöke erre reagálva azt ígérte, hogy egy éven belül megválnak az ingatlantól, bár állította, hogy nem a támadások miatt válnak meg a villától, amely felesége, Dobrev Klára tulajdonában áll, hanem mert kevesen laknak már benne.

Klára, Marci meg én, és Klára ráadásul az ideje felét Brüsszelben tölti. Hát, ott kóválygunk abban a hatalmas nagy házban, hát mi a csudát csinálunk mi ott?

 – fogalmazott a bukott miniszterelnök. 

 A Mandiner szerint az Apró-villa ügye novemberben elő újra előkerült, amikor egy árnyékkormányinfón megkérdezték Dobrev Klárát, hogy áll az eladás. Az árnyék-miniszterelnök akkor mindössze annyit mondott, hogy „sehogy”, s miután tovább forszírozták a témát, hogy a rezsiköltségek miatt gondolkodnak-e az eladáson, az EP-képviselő kijelentette, „nem ez az izgalmas kérdés”.

Kívülről nézve úgy tűnik, hogy a villán semmi változás nem történt azt elmúlt hónapokban. Egy, a kutyáját, szinte mindennap arra sétáltató idősebb férfi szerint is ott laknak még. 

Mint mondta, neki feltűnt volna, ha nagyobb mozgolódás lett volna itt az utóbbi időben. A portál augusztus közepén, és most, a határidő lejárta után is érdeklődött az eladásról, Gyurcsány Ferenc és a DK sajtóosztálya azonban nem reagált a megkeresésére. 

Nem újdonság egyébként, hogy Gyurcsány Ferenc nem tartja be az ígéreteit, amikor miniszterelnökként 2005-ben a választások előtt adócsökkentést ígért, később újraválasztása után adóemelést jelentett be. Ugyanígy megígérte, hogy nem lesznek megszorítások („Nem kell félni, nem fog fájni”), de kormányzása utolsó éveiben egymást érték a különböző megszorítócsomagok. Gyurcsány Ferenc kormányzásának betartatlan ígéreteiről ITT olvasgathatunk részletesebben. 

Borítókép: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.