Vallásos emberként tetszeleg Gyurcsány Ferenc, de van egy kis gond

Évekkel ezelőtt még arról beszélt, ha ő kormányozna, felmondaná a vatikáni szerződést.

Forrás: Hír Tv2023. 09. 23. 20:04
null
20200301 Budapest Kongresszusi Központ Demokratikus Koalíció X. tisztújító kongresszus Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Higgyen bármiben, tartozzon bárhova, mert mind a teremtett világ részei vagyunk – így próbálta keresztényként beállítani magát politikai évadnyitó beszédében Gyurcsány Ferenc írta a Hír TV.

Korábban arról beszélt, hogy papnak készült, ugyanakkor láthatóan a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában, azelőtt pedig még támadta is a kereszténységet. Már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül, ellehetetleníti az egyházakat írták.

„Magyarországon a vallásos meggyőződés a legszentebb magánügy legyen. Hogy ezt elérhessük, ezért a Demokratikus Koalíció azt fogja kezdeményezni, hogy mondjuk fel a vatikáni szerződést, azt fogjuk kezdeményezni, hogy szüntessük meg az összes egyházi privilégiumot és szüntessük meg az egyházaknak nyújtott hitéleti támogatást”

 – mondta 2014-ben Gyurcsány Ferenc.

Dobrev Klára pontosan ugyanígy gondolkodik

Gyurcsányné a pesterzsébeti Makovecz-templom kapcsán például azt írta: a templom az új stadion. Szerinte ezektől az épületektől nem lesz sikeres egy ország, a templomokat pedig nem az államnak, hanem az egyházaknak kellene építeniük.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.