időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Vallásos emberként tetszeleg Gyurcsány Ferenc, de van egy kis gond

Magyar Nemzet
Forrás: Hír Tv
2023.09.23. 20:04 2023.09.23. 20:32
Vallásos emberként tetszeleg Gyurcsány Ferenc, de van egy kis gond

Higgyen bármiben, tartozzon bárhova, mert mind a teremtett világ részei vagyunk – így próbálta keresztényként beállítani magát politikai évadnyitó beszédében Gyurcsány Ferenc írta a Hír TV.

Korábban arról beszélt, hogy papnak készült, ugyanakkor láthatóan a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában, azelőtt pedig még támadta is a kereszténységet. Már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül, ellehetetleníti az egyházakat írták.

„Magyarországon a vallásos meggyőződés a legszentebb magánügy legyen. Hogy ezt elérhessük, ezért a Demokratikus Koalíció azt fogja kezdeményezni, hogy mondjuk fel a vatikáni szerződést, azt fogjuk kezdeményezni, hogy szüntessük meg az összes egyházi privilégiumot és szüntessük meg az egyházaknak nyújtott hitéleti támogatást”

 – mondta 2014-ben Gyurcsány Ferenc.

Dobrev Klára pontosan ugyanígy gondolkodik

Gyurcsányné a pesterzsébeti Makovecz-templom kapcsán például azt írta: a templom az új stadion. Szerinte ezektől az épületektől nem lesz sikeres egy ország, a templomokat pedig nem az államnak, hanem az egyházaknak kellene építeniük.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.