időjárás -1°C Taksony 2023. november 29.
logo

Gyurcsánynak kellemetlen lehet Karácsony botránya + videó

Munkatársunktól
2023.09.23. 15:03 2023.09.23. 15:38
Gyurcsánynak kellemetlen lehet Karácsony botránya + videó

Az ellenzék legnagyobb erejét képviselő Gyurcsány Ferenc levegőnek nézte a Magyar Nemzet stábját, amikor Karácsony botrányáról kérdezte. Úgy tűnik, a DK elnöke hallgatásával próbálja védeni a főpolgármestert.

„A 99 Mozgalom magyarországi kis összegű adományokból működött” ¬ ezt Karácsony Gergely válaszolta még tavaly szeptemberben Heiter Dávid kérdésére, aki azt szerette volna megtudni a főpolgármestertől, hogy a miniszterelnök-jelölti kampányát kiszolgáló mozgalomba érkeztek-e külföldről pénzek. 

Karácsony válaszával akkor cáfolni igyekezett, hogy külföldi pénzek kerültek volna a mozgalmába, a másik kijelentése pedig ezzel a válasszal az volt, hogy kis összegű adományokból működtették a kampányát. Azonban mindkét állítás megdőlni látszik.

Az már korábban kiderült, hogy a párbeszédes Perjés Gábor kezelte a 99 Mozgalom pénzügyeit, ezzel együtt pedig az is tisztázódott, hogy nemcsak forintban, hanem fontban és euróban is érkeztek adományok. A héten pedig bombaként robbant a hír, hogy az ügyben az OTP feljelentése nyomán is vizsgálódik a NAV

A hitelintézet a Karácsony Gergely vezette szervezet számlájára érkezett félmilliárd forintot is meghaladó, zömében külföldi pénzekkel összefüggésben fordult a hatósághoz. 

A bank szerint ugyanis azok eredete nem tisztázott, a bankjegyek egymás utáni sorszámmal rendelkeztek, és olyanok voltak, mintha frissen a nyomdából érkeztek volna, így nehezen lehet elképzelni, hogy bármilyen adományládába helyezték volna őket.

Mint ismeretes, a Demokratikus Koalíció nemcsak a legerősebb ellenzéki párt lett a 2022-es választási bukást követően, hanem a Fővárosi Közgyűlésben is döntő szóval bírnak a párt képviselői. A Magyar Nemzet szerette volna megtudni, hogy a legerősebb ellenzéki erőt képviselő Gyurcsány Ferenc szerint okozhat-e kellemetlenséget Karácsony botránya az ellenzékre nézve, de a DK elnöke levegőnek nézte a stábot, így vélhetően nekik is egyre kellemetlenebb az ügy.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és felesége, Dobrev Klára, a párt EP-képviselője, valamint Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke érkezik a párt évadnyitó rendezvényére a budapesti Radisson Blu Béke Hotelbe 2023. szeptember 22-én. (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Egyre nagyobb bajban Karácsony

Karácsony embere kikotyogta, hogy egy embertől kapta a százmilliókat

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.