Gyurcsánynak kellemetlen lehet Karácsony botránya + videó

Az ellenzék legnagyobb erejét képviselő Gyurcsány Ferenc levegőnek nézte a Magyar Nemzet stábját, amikor Karácsony botrányáról kérdezte. Úgy tűnik, a DK elnöke hallgatásával próbálja védeni a főpolgármestert.

2023. 09. 23. 15:03
GYURCSÁNY Ferenc; MOLNÁR Csaba; DOBREV Klára
Budapest, 2023. szeptember 22. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k) és felesége, Dobrev Klára, a párt EP-képviselõje, valamint Molnár Csaba, DK ügyvezetõ alelnöke érkezik a párt évadnyitó rendezvényére a budapesti Radisson Blu Béke Hotelbe 2023. szeptember 22-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A 99 Mozgalom magyarországi kis összegű adományokból működött” ¬ ezt Karácsony Gergely válaszolta még tavaly szeptemberben Heiter Dávid kérdésére, aki azt szerette volna megtudni a főpolgármestertől, hogy a miniszterelnök-jelölti kampányát kiszolgáló mozgalomba érkeztek-e külföldről pénzek. 

Karácsony válaszával akkor cáfolni igyekezett, hogy külföldi pénzek kerültek volna a mozgalmába, a másik kijelentése pedig ezzel a válasszal az volt, hogy kis összegű adományokból működtették a kampányát. Azonban mindkét állítás megdőlni látszik.

Az már korábban kiderült, hogy a párbeszédes Perjés Gábor kezelte a 99 Mozgalom pénzügyeit, ezzel együtt pedig az is tisztázódott, hogy nemcsak forintban, hanem fontban és euróban is érkeztek adományok. A héten pedig bombaként robbant a hír, hogy az ügyben az OTP feljelentése nyomán is vizsgálódik a NAV

A hitelintézet a Karácsony Gergely vezette szervezet számlájára érkezett félmilliárd forintot is meghaladó, zömében külföldi pénzekkel összefüggésben fordult a hatósághoz. 

A bank szerint ugyanis azok eredete nem tisztázott, a bankjegyek egymás utáni sorszámmal rendelkeztek, és olyanok voltak, mintha frissen a nyomdából érkeztek volna, így nehezen lehet elképzelni, hogy bármilyen adományládába helyezték volna őket.

Mint ismeretes, a Demokratikus Koalíció nemcsak a legerősebb ellenzéki párt lett a 2022-es választási bukást követően, hanem a Fővárosi Közgyűlésben is döntő szóval bírnak a párt képviselői. A Magyar Nemzet szerette volna megtudni, hogy a legerősebb ellenzéki erőt képviselő Gyurcsány Ferenc szerint okozhat-e kellemetlenséget Karácsony botránya az ellenzékre nézve, de a DK elnöke levegőnek nézte a stábot, így vélhetően nekik is egyre kellemetlenebb az ügy.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és felesége, Dobrev Klára, a párt EP-képviselője, valamint Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke érkezik a párt évadnyitó rendezvényére a budapesti Radisson Blu Béke Hotelbe 2023. szeptember 22-én. (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.