Visszatér a nyár, 30 foknál is melegebb lehet + videó

Magyarország időjárását a következő időszakban szárazabb és kissé melegebb légtömeg alakítja.

Magyar Nemzet
Forrás: MET2023. 09. 01. 7:40
null
Zamárdi, 2023. augusztus 24. Fiatalok a Strand Fesztiválon Zamárdiban 2023. augusztus 24-én. A fesztivált augusztus 23. és 26. között rendezik meg a Balaton-parti településen. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok napsütés, általában csak kevés gomoly- és fátyolfelhő várható pénteken.

A Nyugat-Dunántúlon erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, és ott 

egy-egy zápor, zivatar sem kizárt. 

A délire, délnyugatira forduló szél helyenként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő este 15 és 20 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Kiadták a figyelmeztetést

Napközben a Nyugat-Dunántúlon van némi esély zivatarra, ezeket esetleg szélerősödés, intenzív csapadék, esetleg kisméretű jég kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat két vármegyére, Győr-Moson-Sopronra és Vasra adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Milyen idő lesz hétvégén?

Elérkezett az ősz, de ez az időjáráson még nem teljesen látszik. Az előttünk álló napokban fokozódik a nappali felmelegedés és csökken a csapadékhajlam, amit átmenetileg egy vasárnap érkező hidegfront szakíthat meg.

Szombaton még igazán nyugodt, nyárias időben lehet részünk, az átlag feletti csúcsértékek várhatók. Csak néhol, leginkább északkeleten fordulhat elő zápor, zivatar.

Vasárnap egy gyengébb hidegfront éri el a térségünket, 

melynek hatására néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, de csak átmenetileg. Elszórtan, nagyobb eséllyel az ország keleti, északkeleti részén alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.