A budapesti járatokat is érinti a londoni Luton repülőtéri tűz

A tűz a repülőtér egyik parkolóházában ütött ki, amely részben összeomlott. A légiforgalmat szerda délig felfüggesztették, így a Budapestről induló, menetrendszerű járatok sem indulnak.

2023. 10. 11. 7:22
lakástűz, tűz, : illusztráció (Forrás: Pexels)
Fotó: pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda délig kell várniuk azoknak az utasoknak, akik a londoni Luton repülőtéren landoltak volna, ugyanis a repülőtér utascsarnokának közelében, egy parkolóházban tűz ütött ki.  A tűzoltóság beszámolója szerint a kettes számú parkolóház felső szintjén gyulladt ki egy jármű, és a lángok gyorsan továbbterjedtek számos más autóra. 

A szerda hajnali tájékoztatás szerint az oltásban tizenöt egység vesz részt, de az épületrész felét teljesen elborította a tűz, és a felső épületszerkezet jelentős területen beomlott. 

Luton a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér egyike, tavalyi utasforgalma meghaladta a 13 millió főt. A repülőtéren az utóbbi években jelentős fejlesztési és bővítési beruházásokat hajtottak végre, ekkor épült a most részben leégett új parkolóház is.

A beszámoló szerint a tűzoltók azon dolgoztak, hogy a tűzvész ne terjedjen át a repülőtér belső területére. A repülőtér hajnali közleményében az áll, hogy Luton teljes légiforgalmát brit idő szerint szerdán déli 12 óráig – közép-európai idő szerint 13 óráig – felfüggesztették. A kora hajnali érkező járatokat más brit repülőterekre, köztük Manchesterbe, Liverpoolba, Bristolba és Gatwickre irányították át.

Négy tűzoltót és egy repülőtéri alkalmazottat kórházba kellett szállítani füstmérgezés miatt. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.