A fiatalok is számíthatnak a kormányra + videó

Szentkirályi Alexandra ismertette a családtámogatási intézkedéseket.

2023. 10. 22. 15:23
null
Budapest, 2015. május 8. A Ringató Baráti Társaság flashmobjának résztvevõi a Gárdonyi téri villamosmegállóban 2015. május 8-án. Az akcióval a közösségi közlekedést használó kisgyermekes édesanyákra akarják felhívni a figyelmet. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A családtámogatási rendszerünk Európában egyedülálló. Egymásra épülő lépésekben segítjük a fiatalokat a munkába állásuk első évétől a családalapításon át az otthonteremtésig – mutatott rá Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán közzétett új videójában.

A kormányszóvivő felsorolta a fiatalokat támogató legfontosabb intézkedéseket. Megemlítette a legfiatalabbak életkezdését támogató 25 év alattiak szja-mentességét. Összesen 330 ezer pályakezdő és tanulmányai mellett munkát vállaló fiatal életét teszi könnyebbé ez a jelentős adócsökkentés.

A családalapítás első lépéseként az első házasok adókedvezményét is megkapják a magyar fiatalok. A házasságkötések száma emelkedett, a kormány családtámogatási intézkedései pedig hatékonyak – emlékeztetett a szóvivő.

– A gyermekek érkezését is tervezhetik a fiatalok. A babaváráshoz szabadon felhasználható kamatmentes kölcsönt igényelhetnek, amely a gyermekek születése után támogatássá alakul – ismertette Szentkirályi Alexandra.

Felidézte, hogy a családtámogatás rendszerét a baloldal az első pillanattól kezdve támadta. De sem a baloldal, sem a háború okozta nehézségek nem tudják eltántorítani a kormányt attól, hogy támogassa a fiatalokat és a családokat, hiszen ők jelentik Magyarország jövőjét – tette hozzá.

A támogatásokat megőrizzük, a fiatalokat segítjük a pályakezdés és a családalapítás éveiben is!

– hangsúlyozta bejegyzésében a kormányszóvivő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.