A szentatyánál tett látogatást Erdő Péter bíboros

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia küldöttségét magánkihallgatáson fogadta Ferenc pápa.

2023. 10. 02. 10:50
Borítókép: Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Ferenc pápa a Kossuth téren. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magánkihallgatáson fogadta Ferenc pápa a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) küldöttségét, a találkozó hétfő reggel volt. Az MKPK közleményben tudatta, hogy Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek, Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke, Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek, metropolita és Tóth Tamás, az MKPK titkára, a szentatya áprilisi magyarországi látogatásának általános koordinátora a Magyar Katolikus Egyház, a püspökök, a papság és a hívek nevében köszönetüket fejezték ki a szentatyának a háromnapos apostoli útért, a kapott tanításért és kegyelmekért.

Mint fogalmaztak, a küldöttség egy különleges, egyetlen példányban készült, fehér, bőrkötésű kötetet ajándékozott a szentatyának, amely a pápa Magyarországon elhangzott beszédeit tartalmazza olasz, angol, német, spanyol és magyar nyelven.

Hangsúlyozták: a pápa Budapesten elhangzott beszédei magyarul már megjelentek, azonban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából az elhangzott beszédek szövegei hamarosan elérhetők lesznek nyomtatásban további négy nyelven is.

Borítókép: Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek és Ferenc pápa a Kossuth téren (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.