Az életük kockáztatásával védik a határt a magyar rendőrök

A nemzetbiztonsági bizottsági jobbikos elnökének tapasztalatai szerint a déli határnál napi szinten agresszív migránsok fellépésével kell szembenézni.

2023. 10. 28. 8:11
null
Röszke, 2022. szeptember 28. A készenléti rendőrség tagja (k) és határvadászok járőröznek a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2022. szeptember 28-án. Ebben a hónapban megkezdődött a határvadászok szolgálata, fő feladatuk az államhatár őrzése és a jogellenes migráció megakadályozása. Az első időszakban a rendőrökkel közös járőrszolgálatot látnak el. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napi szinten támadják meg az agresszív migránsok a déli határnál szolgálatot teljesítő rendőröket, határvadászokat és a megrongált kerítésszakaszokat javító büntetés-végrehajtási munkatársakat – erről Sas Zoltán, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke beszélt a Napi aktuálisban

Sas Zoltán, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke csütörtökön Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével és Rétvári Bencével, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárával a déli határnál járt, és akkor arról beszélt, hogy Szerbiával olyan rendvédelmi együttműködést kell létrehozni, amely képes arra, hogy a határ másik oldalán is fel tudjanak lépni az illegális bevándorlást elősegítő bűnszervezetekkel szemben.

A jobbikos politikus a Hír TV stúdiójában elmondta, rendszeresen szokott a déli határhoz utazni, hiszen álláspontja szerint az a jó, ha a képviselők a helyszínen is meghallgatják a határvédőket. 

– Egy különleges élmény volt, rossz értelemben – jelentette ki. Sas Zoltán elmondása szerint köszönet illeti a rendőröket és a határvadászokat, mert – mint fogalmazott – irdatlan kemény munkát végeznek, esküjükhöz híven az életük kockáztatásával. 

Felhívta a figyelmet, hogy a déli határnál napi szinten agresszív migránsok fellépésével kell szembenézni, és fel sem lehet sorolni, hogy mennyi mindennel, lőfegyverrel, kövekkel, tuskókkal támadnak a magyar határvédőkre. 

Hozzátette, „a központból, sötétedés után pár perccel lehetett is látni egy áttörést […], 18 ember átszaladt […], ez ott mindennapos, a kamerákon át látni, hogy az egész határ megelevenedik”.

Borítókép: A készenléti rendőrség tagja és határvadászok járőröznek a magyar–szerb határon (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.