Fontos megállapodást írt alá a Honvédelmi Minisztérium

A megállapodás célja, hogy az egyén szakmai és személyes fejlődését elősegítse.

Forrás: MTI2023. 10. 26. 10:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Déryné Közhasznú Nonprofit Kft. Az együttműködés segíti a Magyar Honvédség személyi állománya kulturális kompetenciáinak és műveltségének fejlesztését, a magyar történelem és dráma, valamint színházi kultúra behatóbb megismertetését – közölték az aláírók csütörtökön az MTI-vel. 

A közlemény szerint „a megállapodás célja, hogy az egyén szakmai és személyes fejlődését elősegítse, miközben a hazaszeretet, az összetartozás és a közösségépítés alapjait erősíti a Magyar Honvédség katonái között”. 

Az együttműködés során számos olyan program és kezdeményezés valósul meg, amelyek „támogatják a katonák kulturális fejlődését és lehetőséget biztosítanak a minőségi szabadidő eltöltéshez” 

− tették hozzá. A megállapodás kiemelt hangsúlyt helyez a kulturális oktatásra: az előadások, tréningek és képzések olyan témaköröket ölelnek fel, amelyek hozzájárulnak a résztvevők műveltségének növeléséhez és kulturális tudásának fejlesztéséhez − fogalmaztak a közleményben. 

A Déryné Közhasznú Nonprofit Kft. által létrehozott Déryné-program keretében a Honvéd kadét program partneriskoláiban a KultUp alprogram szakmai programjai és témanapjai segítik a kadétokat a színház világához való közelebb kerülésben. A Déryné-program a jövőben az Országjárás és a Vándorszínház alprogramjain keresztül előadásokat és filmvetítéseket szervez a HM kijelölt befogadóhelyszínein, valamint művészei közreműködnek a tárca ünnepi eseményein − írták.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Magyar Honvédség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.