Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Fordulat Tordai Bence villaügyében

A Fővárosi Törvényszék ítélete megerősítette Budapest Főváros Kormányhivatalának álláspontját.

Forrás: MTI2023. 10. 17. 15:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogellenesen és szabálytalanul építkezett Tordai Bence – mondta ki a Fővárosi Törvényszék. Mint azt Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) közölte, a testület igazat adott a kormányhivatalnak és elutasította a párbeszédes politikus II. kerületi ingatlanára a hatósági bizonyítvány kiadása iránti kérelmét. Ennek indoklásaként 

a bíróság is megállapította, hogy az országgyűlési képviselő egyszerű bejelentés alapján történt építkezése jogsértő volt. 

A kormányhivatal döntését Tordai Bence a bíróságon megtámadta, azonban a Fővárosi Törvényszék mai ítéletével megerősítette a kormányhivatal álláspontját, miszerint jogellenes tényt, azaz jelen esetben a jogszabályba ütköző építkezést, nem lehet hatósági bizonyítvánnyal igazolni – tette közzé a BFKH.

Borítókép: Tordai Bence (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.