Hétvégére markáns hidegfront érkezik, viharosan köszön be az ősz + videó

Hűvös léghullámok érik el a magasban Magyarországot.

Forrás: MET2023. 10. 13. 14:23
eső, ősz Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Markáns változás, megérkezik az igazi őszĆ – írta péntek délelőtti bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hőmérséklet-animáción is jól látszik, hogy hazánkat hűvös léghullámok érik el a magasban, amelynek egy kisebb megtorpanást követően van még utánpótlása.

Vasárnap egy markáns hidegfront éri el Magyarországot, amelynek a hatására jelentős lehűlésre kell számítani, több helyen is csapadék várható.

A jövő héten a legfrissebb előrejelzések szerint marad az őszi idő, szerdától pedig jelentősen megnövekszik a csapadékhajlam. Az előrejelzések bizonytalansága a szokásosnál jóval nagyobb, így nem árt követni a naponta frissülő előrejelzéseket – tették hozzá.

 

Októberre is maradt a nyárból

Hiába van október, a csütörtöki nap még inkább volt nevezhető nyáriasnak. Egy másik délelőtti bejegyzésben beszámoltak róla, hogy a pára- és ködfoltok feloszlása után napos, fátyolfelhős idő volt. Rámutattak:

a sokévi átlagnál jóval melegebb volt, az ország nagyobb részén össze is jött a nyári nap. A napi maximum rekord is majdnem megdőlt, 0,2 fok hiányzott hozzá.

 Az esti óráktól elkezdett megvastagodni a felhőzet, ami az északi felől érkező frontzóna közeledéséről árulkodott.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.