Karácsony Gergely elégedett Mártha Imre tevékenységével + videó

A főpolgármester korábban azt mondta a közművezérről, hogy becsülettel végzi a munkáját.

2023. 10. 06. 13:55
KARÁCSONY Gergely; MÁRTHA Imre; MIKLÓS István; TÜTTŐ Kata
Budapest, 2020. március 9. Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke (b), Karácsony Gergely főpolgármester (b2), Tüttő Kata főpolgármester-helyettes (j) és Szalmásy Miklós István, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója (j2) az FKF és szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán a cég vezérigazgatóságán 2020. március 9-én. A megállapodás szerint a fizikai dolgozók tízszázalékos, a szellemi dolgozók egységesen hétszázalékos béremelést kapnak. MTI/Máthé Zoltán Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mártha Imre egy vagyonos ember volt, mielőtt kineveztem, és becsülettel végzi a munkáját” – fogalmazott még 2022 januárjában Karácsony Gergely, amikor a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt a budapesti közműcég vezetőjéről kérdezték.

Ahogy arról lapunk beszámolt, Karácsony Gergely főpolgármester idén július közepén úgy döntött, hogy a tavalyi munkavégzése alapján a közművezért prémium illeti meg. 

Mártha éves alapbére negyven százalékát kitevő összeghez, szám szerint 7,842 millió forinthoz juthat.

A Magyar Nemzet érdeklődött Mártha Imrénél, hogy megtartja-e a prémiumot, azonban egyelőre nem kaptunk válaszokat. Emlékezetes, hogy Mártha Imre korábban a milliárdos értékű ingatlanjával, drága óragyűjteményével, nagy értékű autójával és különböző luxusnyaralásaival került a figyelem középpontjába.

Ugyanakkor nem Mártha Imre az egyetlen, aki prémiumot kapott a rendre csőddel fenyegető fővárostól. Az érintettek összesen 65 millió forint jutalmat vehettek fel.

Karácsony Gergely egy Facebook-posztban elismerte a prémiumok engedélyezését, amire szerinte az érintettek azért jogosultak, mert teljesítették az ehhez szükséges vállalásokat. Ráadásul a főpolgármester a prémiumkról egy nappal azelőtt döntött, hogy a BKK megemelte a vonaljegyek árát.

Borítókép: Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, Karácsony Gergely főpolgármester, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes és Szalmásy Miklós István, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója az FKF és a szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán a cég vezérigazgatóságán 2020. március 9-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.