Már lehet jelentkezni a Nemzeti tehetség program új pályázataira

Az idén tartalmában és struktúrájában is megújult Nemzeti tehetség program célja, hogy a tehetségek útját végigkísérve, felismerésüktől a szakmai sikerekig támogassa a hazai és határon túli fiatalokat.

Forrás: Kulturális és Innovációs Minisztérium2023. 10. 20. 13:41
Erasmusos diákok
diákok Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a nyílt kiírásokra is lehet pályázni október 20-tól a Nemzeti tehetség programban – adta hírül lapunknak eljuttatott sajtóközleményében a Kulturális és Innovációs Minisztérium. 

A fókuszban a regionális programok és a mentori tevékenység támogatása, valamint a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai területek népszerűsítése áll.

Idén mintegy 4,3 milliárd forint áll rendelkezésre a tehetségek támogatására. 

A pályázatok több ütemben váltak elérhetővé, a most megjelent felhívásokra összesen több mint egymilliárd forint támogatási igényt lehet benyújtani. 

A forrásokkal évente 300-350 ezer fiatal kaphat lehetőséget tehetsége kibontakoztatására.

A most meghirdetett négy pályázati felhívás között a szakkollégiumi tehetséggondozó programok, valamint a hazai és határon túli tehetségsegítő szervezetek támogatása mellett új kezdeményezések is helyet kaptak.  A „STEMpont komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program megvalósítása” című nyílt felhívásra olyan hazai felsőoktatási intézmények pályázhatnak, amelyek vállalják a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai területek és szakok népszerűsítését a hazai köznevelési vagy szakképző intézményekben, különösen a lányok körében. 

A „Tehetségközelben – komplex tehetséggondozó programok támogatása” című nyílt kategória pedig olyan programok megvalósítását teszi lehetővé, amelyek célja a magas színvonalú tehetséggondozó és mentori szolgáltatás, továbbá az egyenlő hozzáférés biztosítása.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium által koordinált program pályázati lehetőségeiről a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők. A pályázók a projektterveiket egy megújult elektronikus űrlapon nyújthatják be. A nyílt pályázati felhívások benyújtási határideje 2023. november 6. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.