Megelégelték a baloldalon a Telex híreit

A baloldali hírportálnak a palesztin–izraeli háborúval kapcsolatos elfogult címadását tette szóvá Ungváry Krisztián és Somogyi Zoltán.

Forrás: Mandiner2023. 10. 15. 8:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős kritikával illette a Telex  izraeli háborúról szóló, pártatlannak nehezen nevezhető beszámolóját két baloldali megmondóember, Somogyi Zoltán szociológus és Ungváry Krisztián történész is  – vette észre a Mandiner.  Mint írták, a Telex arról cikkezett a CNN-t forrásként használva, hogy egy gázai kórházban fagylaltos autókat használnak hullaházként. Ungváry Krisztián szót emelt amiatt, hogy a CNN és a Telex valódi kórháznak titulál egy terrorszervezet által használt létesítményt.

Aki beleolvas, az minden kommentár nélkül megtudhatja, hogy a kórház neve al-Aksza Mártírok Kórház. Érdemes kibontani ennek a létesítménynek az elnevezését, annál is inkább, mert itt az a hamis látszat keletkezik, hogy a kórház az kórház, és itt csak civil áldozatokról van szó

– írta Ungváry. A történész úgy vélekedett: 

Némileg árnyalja ezt az értelmezést, hogy az al-Aksza Mártírok egy Hamásszal szövetséges terrorszervezet, amely Izrael teljes eltörlésére szólít fel, módszereit pedig talán az a merénylet jellemzi legjobban, amelynek során egy házba belopódzó tettes késsel meggyilkolta egy nyolcfős család öt tagját, köztük egy csecsemőt.

Hangsúlyozta: ez valójában egy civileket is ellátó terroristaközpont, és a civilek valójában a Hamász élő pajzsaiként válnak áldozatokká, aki pedig a konfliktusban középre próbál állni, azt a Hamász és az al-Aksza lemészárolja.

Ungváry szerint az arab terrorszervezetek legnagyobb áldozatai a palesztinok, mert ők a felelősek a most kirobbant háború miatt azért, hogy kétmillióan elvesztették az otthonukat, valamint azért is, mert a saját népüket gyilkolják. A baloldali történész úgy fogalmazott: félrevezető a Telex címadása, ami „több mint sajnálatos”.

Somogyi Zoltán baloldali szociológus szerint is elfogult és egyoldalú a baloldali hírportál címadása és kiemelése.

Az adatok palesztinok, a helyzet, hogy az izraeli hadsereg előre bejelenti, hogy mit fog lőni, Egyiptom mint arab ország határt elzáró magatartása, a civilek túszként tartása palesztin oldalról… meg sem jelenik ezekben az órákban

– osztotta meg sajátosan megfogalmazott felsorolását Somogyi.

Borítókép: Ungváry Krisztián (Fotó forrása: Ungváry Krisztián Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.