Novák Katalin a Nobel-díjas Krausz Ferenc volt iskolájában járt

Novák Katalin köztársasági elnök Fejér vármegye vezetőivel, képviselőivel egyeztetett csütörtökön, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, a vármegyében tett kétnapos látogatásának első napján.

Forrás: MTI2023. 10. 12. 14:07
Novák Katalin Fehérvárcsurgón, gyerekekkel
Novák Katalin Fehérvárcsurgón, gyerekekkel Fotó: Facebook Forrás: Novák Katalin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti zászló felvonása után folytatott egyeztetést Fejér vármegye vezetőivel, képviselőivel a köztársasági elnök, aki ezúttal a Dunántúlra érkezett vármegye-látogatóba. A találkozó kezdetén Novák Katalin köztársasági elnök kiemelte, hogy „a kihelyezett Sándor-palota” ötletét a német elnöktől vette, aki rendszeresen kihelyezi saját hivatalát a fővároson kívülre, ezt a mintát követve: 

Budapestről egy-egy vármegyét meglátogatva végzi a köztársasági elnök államfői teendőit. Fejér vármegye a hatodik a vármegye-látogatások sorában

  fűzte hozzá Novák Katalin, majd hangsúlyozta, a vármegye-látogatások célja, hogy személyesen ismerje meg az adott régió előtt álló kihívásokat, az emberek gondjait és büszkeségeit. 

Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés fideszes elnöke azt mondta, a jövőben megoldandó kérdésekről és problémákról, valamint a vármegye számára kiemelten fontos fejlesztésekről tájékoztatták az elnököt. Ezekben a témákban kérték közbenjárását tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy elsősorban infrastrukturális fejlesztésekről volt szó, a 13-as, 81-es, 63-as utak négysávosításáról, az M8-as és a Vereb–Vál–Gyúró–Etyek útfejlesztésekről, a V4 Ifjúsági központ építéséről Sukorón, illetve a bicskei intermodális csomópont fejlesztéséről. Megjegyezte, hogy egyeztettek a Velencei-tó jövőjéről, vízpótlásáról is, hozzátéve, a tó az egyik legfontosabb természeti érték a vármegyében. Áttekintették a Dunaferr helyzetét is.

Novák Katalin Fejér vármegye vezetőivel tárgyalt.
Novák Katalin Fejér vármegye vezetőivel tárgyalt.  Forrás: Novák Katalin/Facebook

 

Az államfő Fehérvárcsurgót követően Mórra utazott, ahol Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus iskolájában, a Radnóti Miklós Általános Iskolában találkozott diákokkal. Sukorón a református templomban koszorút helyezett a győztes pákozdi csata emlékére.

Borítókép: Novák Katalin gyerekekkel találkozik Fehérvárcsurgón (Forrás: Novák Katalin Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.