Ököllel ütötte a rendőrt a hajdúsági férfi, most nagy árat fizet érte

Fesztiváloztak.

Forrás: Ügyészség2023. 10. 04. 12:26
rendőrautó járőr baleset helyszínelés bűnügy Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt három napon belül bíróság elé állította a küzdősportban járatos, húszas évei elején járó férfit a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

Késő este, szeptember 30-án, egy hajdúsági településen rendezett fesztiválon a rendőrök észrevették, hogy egy ittas fiatal dulakodik valakivel egy utcasarkon lévő, fás területen, ezért erősítést kértek, majd a résztvevőket felszólították, hogy hagyják abba a dulakodást. 

A rendőrnő a felek közé lépett és egyiküket arrébb tolta, amire az ittas fiatal bokszolóállásban a másik rendőr felé fordult, majd egy gyors és gyakorlott mozdulattal ököllel megütötte a hadnagy állkapcsát.

A hadnagy nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A nyomozó ügyészség elrendelte a büntetlen előéletű férfi őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, majd a büntetőeljárási törvény eljárásgyorsító intézkedéseit alkalmazva 72 órán belül bíróság elé állította.

A Hajdúböszörményi Járásbíróság a váddal egyezően elítélte a férfit, és halmazati büntetésként egy év két hónap, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és négyszázezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért fellebbezett, míg a terhelt és védője az ítéletet tudomásul vették – adták hírül.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.