„Olyannak szeretnénk megőrizni Európát, amilyennek megörököltük”

Zsigmond Barna Pál szerint véget kell vetni a rossz brüsszeli gyakorlatnak, nem szabad engedni a bevándorláspárti törekvéseknek.

2023. 10. 17. 13:01
Zsigmond Barna Pál
Forrás: Alapjogokért Központ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió jelenleg értékválsággal küzd: az egykor megingathatatlannak hitt alapértékek megkérdőjeleződnek, relativizálódnak – fogalmazott Zsigmond Barna Pál az Alapjogokért Központ magyar–olasz think-tank találkozójának záróeseményén. Az országgyűlési képviselő, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának miniszterhelyettese szerint ezért is fontos, hogy az Alapjogokért Központ párbeszédet szervez konzervatív gondolkodóknak és politikusoknak, köztük olasz barátainknak. 

– Így lehetőségünk van megvitatni a közös kérdéseket, lehetséges megoldásokat – mondta. Hangsúlyozta, 

a magyar kormányoldal olyannak szeretné megőrizni Európát, amilyennek megörökölte,

és ebben a küldetésben több olasz szövetségessel is együtt dolgozhat.

Ukrajna kapcsán Zsigmond Barna Pál úgy fogalmazott, Brüsszel ránk akarja erőltetni, hogy még több pénzt adjunk Kijevnek a közös költségvetésből. – Még csak a hétéves költségvetési ciklus felénél járunk, ezért jogosan tehetjük fel a kérdést, hogy 

hová lett a pénz, amit eddig adtunk? Ráadásul úgy kellene többet fizetnünk a megnövekedett kamatokra, hogy Magyarország még egy fillért sem kapott. Ez elfogadhatatlan

 – vetette fel a miniszterhelyettes, aki leszögezte, Ukrajnában csak a mielőbbi béke jelenthet megoldást, és rendezni kell a kárpátaljai magyar kisebbség jogainak kérdését is.

Az illegális migrációról szólva kifejtette, hogy Brüsszel a kötelező betelepítési kvótákat továbbra is forszírozza, pedig – akár az olasz helyzetre, akár a balkáni útvonalra nehezedő nyomásra gondolva – egyértelmű, hogy ezek az intézkedések valójában mágnesként vonzzák az illegális bevándorlókat.

Véget kell tehát vetni a rossz brüsszeli gyakorlatnak. Nem fogunk engedni a brüsszeli bürokraták bevándorláspárti törekvéseinek

 – hangsúlyozta. 

Zsigmond Barna Pál az Izraelt ért brutális terrortámadás kapcsán azt hangsúlyozta, 

Magyarország biztonságos hely, és hazánkban nem fordulhatnak elő a nyugat-európaiakhoz hasonló, agresszív szimpátiatüntetések.

 – Jól haladnak az előkészületek, a magyar prioritások között napirenden lesz többek között a bevándorláspolitika, a nyugat-balkáni bővítés kérdése, valamint a demográfiai kihívásokra adott válaszok ügye is – mondta el a jövő évi soros magyar uniós elnökséggel összefüggésben. A bővítéspolitikáról szólva a miniszterhelyettes kifejtette: mind gazdasági, stratégiai, mind energiapolitikai és biztonságpolitikai szempontból kulcsfontosságú a Nyugat-Balkán integrációja.

Zsigmond Barna Pál kiemelte, hogy 

meg kell védeni a nemzetállamokat a föderatív elképzelésekkel szemben. 

– 2024-ben európai parlamenti választás lesz, és az Amerikai Egyesült Államokban is elnökválasztást tartanak, ahol konzervatív fordulatra lehet számítani – tette hozzá.

 

Borítókép: Zsigmond Barna Pál az Alapjogokért Központ rendezvényén (Forrás: Alapjogokért Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.