Az önkormányzat temetheti el az esztergomi robbantót

Időközben a felrobbant ház helyén megjelentek a katasztrófaturisták.

Forrás: Metropol2023. 10. 10. 6:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önkormányzati temetésben részesül az esztergomi robbantó, ha a családja nem adja meg neki a végtisztességet – írja a Metropol. A lap információi szerint az esztergomi temetőkben még senki sem rendelte meg a szolgáltatást, de ha Juhász László nővére és fia sem teszi meg, akkor az önkormányzat feladata, hogy a köztemetést elintézze.

Szeptember 20-án Juhász László a háza felrobbantásával fenyegetőzött, ezért a tűzoltók mellett a rendőrség és a TEK is a házhoz sietett. A túsztárgyaló több órán keresztül próbálta a férfit meggyőzni, hogy ne robbantson, Juhász azonban mégis beváltotta fenyegetését. Vele együtt a TEK egyik tagja, egy kétgyermekes családapa is életét vesztette.

 

A Bors hétfőn járt a helyszínen. Mint kiderült: noha a területre hivatalosan nem lehetne belépni, a guberálókat ez nem különösebben zavarja, és elkezdték széthordani, amit lehet. Ugyanakkor az még az utcafrontról is látszik, hogy Juhász több ingósága a helyszínen maradt.

Juhász egyik ismerőse a lapnak elmondta, hogy természetesen együttérez a hősi halált halt rendőr családjával, de Juhászt is sajnálja. – Rengeteg erre a katasztrófaturista, ezért jobbnak láttuk, ha kiteszünk egy „magánterület” molinót. A robbantás óta már találkoztam itt László nővérével, illetve a már felnőtt fiával. A gyerek egyelőre nem döntötte el, hogy igényt tart-e az örökségre. Könnyen lehet, hogy Laci adóssága meghaladja a telek értékét, nem beszélve arról, hogy a megölt TEK-es családja is kártérítést követelhet – mondta az idős férfi.

Borítókép: Esztergomi robbantás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.