Orbán Viktor: Isten veled, barátom!

Pásztor Istvántól búcsúzik Magyarország miniszterelnöke.

2023. 10. 30. 18:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elment a harcosok útján. Isten nyugosztalja Pásztor Istvánt” – írta Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Ahogy beszámoltunk róla, súlyos betegséget követően, hatvanhét éves korában elhunyt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a tartományi parlament elnöke. Halálhírét fia, Pásztor Bálint is megerősítette közösségi oldalán.

A délvidéki politikusról sokan megemlékeztek. 

Novák Katalin köztársasági elnök közös fotóval búcsúzik, melyhez azt írta: „Isten nyugosztalja Pásztor Istvánt! Egy élet a vajdasági magyarság szolgálatában. Köszönet érte!”

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője megosztott egy közös képet, és így méltatta a vajdasági politikust: „Elhunyt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, a magyar ügy harcosa. Isten nyugosztalja!”

Lázár János építési és beruházási miniszter közös fotóval és ezekkel a szavakkal emlékezett meg róla: „Abban, hogy a Kárpát-medencei magyarság ma erősebb, mint évtizedekkel ezelőtt volt, Pásztor Istvánnak történelmi érdemei vannak. Büszke vagyok rá, hogy a szövetségese és barátja lehettem. A személye hiányozni fog, de az öröksége velünk marad. Isten nyugosztalja!”

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő így búcsúzott: „Elhunyt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.
Legyen neki könnyű a föld!”

Varga Judit volt igazságügyi miniszter, a Fidesz EP-képviselőjelöltje bejegyzésben méltatta Pásztor Istvánt: „Egy igaz harcostársat veszítettünk ma el, aki egész életét a Délvidéken élő magyar kisebbség jogainak előmozdítására szentelte. Isten nyugosztalja Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség és a tartományi parlament elnökét.”

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára így emlékezett rá: „Egy megalkuvást nem ismerő, a magyar közösséget tűzön-vízen keresztül erősítő politikus távozott közülünk. Úgy mutatott utat a Vajdaságban és azon túl is, hogy a legnehezebb időszakokban is megőrizte rá oly jellemző derűjét. Fájdalmas veszteség ez a magyarságnak. Isten nyugosztalja Pásztor Istvánt.”

„Nemcsak Délvidék, hanem az egész magyar közösség számára meghatározó személy volt, és hatalmas nyomot hagyott a kisebbségekért folytatott küzdelmével és a külhoni magyarság képviseletével. Részvétünket fejezzük ki a családjának és a Vajdasági Magyar Szövetség politikai közösségének. Emléke örökké velünk marad!” – olvasható az LMP közleményében.

Borítókép: Orbán Viktor és Pásztor István (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.