Ötvenhatos hős emlékét gyalázza a Jobbik

Pongrátz Gergely testvére ismét felszólította a pártot, ne vegyék a szájukra bátyja nevét.

2023. 10. 27. 11:32
Pongrátz Gergely emlékét gyalázza a Jobbik
Forrás: Borítókép: Pongrátz Gergely (Fotó: MTI)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amilyen bőszen hivatkozik a Jobbik október 23-án Pongrátz Gergelyre, az 1956-os forradalom hősére, annyira veszi semmibe a Corvin közi hős parancsnoka testvérének, Pongrátz Andrásnak azon kérését, hogy

 a baloldallal összeállt Jobbik ne vegye szájára többé Pongrátz Gergely nevét.

– Húsz évvel ezelőtt, 2003-ban Gergely bátyám azt remélte, hogy a Jobbiknak nevezett fiatalokból álló, párttá alakult hazafias mozgalom az 1956-os szabadságharc szellemében új lendületet ad a nemzeti erők felemelkedésének – fogalmazott lapunkhoz eljuttatott közleményében Pongrátz András, aki hangsúlyozta:

Két évvel később, 2005-ben Gergely bátyám hazáért dobogó szíve megállt, már  nem láthatta a Jobbik új vezetőinek köpenyegforgató változását, amikor a hatalom megszerzése érdekében szövetséget kötöttek a kommunista balliberális utódpártokkal, így a DK-val, az MSZP-vel, a Momentummal, valamint a Párbeszéddel.

 

Pongrátz András
Pongrátz András hangsúlyozta: a Jobbik meggyalázta testvére emlékét. Fotó: Magyar Nemzet

– A Jobbik hazaáruló képviselői, úgy itthon, Magyarországon, mint az Európai Unióban, szövetkezve a magyarellenes külföldi erőkkel, a magyar nemzet ellen tevékenykednek. Ha a hazaszerető, becsületes Gergely bátyám még itt lenne köztünk, ő lenne az első, aki fellépne a Jobbik – Konzervatívok ellen, és felszólítaná a nemzetben gondolkodó magyarokat, hogy tekintsék a megvásárolt Jobbik – Konzervatívok vezetőit és képviselőit nemzetellenes hazaárulóknak – fogalmazott Pongrátz András, aki szerint 

amit a Jobbik tesz, az becsületsértés és Pongrátz Gergely emlékének meggyalázása. 

– Minden 56-os szabadságharcos bajtársam nevében felszólítom a Jobbik – Konzervatívok vezetőit, hogy vessenek véget Pongrátz Gergely, a Corvin köz hős parancsnoka meggyalázásának, soha ne vegyék többé a szájukra a nevét, és mondják ki az igazságot, hogy ők nemcsak a hazaáruló balliberális pártok szövetségesei, hanem ők maguk is balliberálisok lettek.

Hagyjanak fel megtévesztő politikájukkal, ne nevezzék magukat Jobbik – Konzervatívoknak, hanem fedjék fel eltitkolt nevüket, mert ők valójában a Rosszabbik Balliberálisok

 – közölte Pongrátz András, aki maga is 1956 hőse, ő vágta le Sztálin csizmáját.

A forradalmár egyébként nem először szólítja fel a Jobbikot, hogy ne hivatkozzanak testvérére, mert méltatlanná váltak hozzá. Úgy tűnik azonban, hogy az egykori nemzeti radikális párt fittyet hány Pongrátz Andrásra, és továbbra is előszeretettel hivatkozik a húsz évvel ezelőtti Jobbikot támogató Pongrátz Gergelyre.

 

Borítókép: Pongrátz Gergely (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.