Román férfi rúgta fejbe a rendőrt Sopronban, gyorsan őrizetbe is vették

Arccsontzúzódással ápolják.

Forrás: MTI2023. 10. 06. 12:31
rendőrautó Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek egy román férfit, aki fejbe rúgott egy rendőrt Sopronban, az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A megalapozott gyanú szerint csütörtök hajnalban egy középkorú román férfi a vele szemben Sopron belvárosában intézkedő rendőr százados irányába ütött, majd egy társasház bejáratánál állva, a lépcsőről kétszer fejbe rúgta a sértettet – olvasható az ügyészség közleményében.

A rúgások miatt a rendőr – nyolc napon belül gyógyuló – arccsontzúzódást szenvedett.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a 37 éves férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését. A kommüniké szerint a bűncselekményt a törvény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, amelyről a Győri Járásbíróság nyomozási bírája pénteken dönt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.