Saját testi épségét kockáztatva fékezte meg a gyermekeit is veszélyeztető kalapácsos őrjöngőt a kétgyerekes apuka

A kalapácsos támadó zokon vette, hogy szomszédja nem szokott köszönni.

Forrás: ugyeszseg.hu2023. 10. 31. 18:24
null
Forrás: Magyarország Ügyészsége
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kecskeméti férfi idén február 21-én, bosszúból – amiért a szomszédja nem szokott neki köszönni –, egy kalapáccsal betörte a nem köszönő szomszéd családi házának mindkét utcai ablakát.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Épp akkor haladt el az ingatlan előtt autójával egy férfi, aki látva mindezt megállt, és felszólította a vádlottat arra, hogy hagyja abba a rongálást.

A kalapácsos férfi ekkor a szerszámát ütésre emelve futni kezdett az autós felé, aki az autójába pattant és elindult. A rongáló férfi azonban utolérte és a kezében lévő kalapáccsal a mozgó jármű jobb hátsó részére csapott, aminek következtében az ablak pókhálószerűen betört.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A sofőr kiszállt, és kérdőre vonta a rongálót, egyúttal közölte vele, hogy erőszakos viselkedése miatt értesítette a rendőrséget. 

Ennek hatására a vádlott dühös lett, és a még mindig nála lévő kalapáccsal a sértett vállára ütött.

A támadást követően a sofőr földre vitte a vádlottat, elvette tőle a kalapácsot, és a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen tartotta.

Az erőszakos férfi a közlekedő jármű megrongálásával a sofőr és az autóban utazó két kiskorú gyermeke életét, testi épségét veszélyeztette.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség a kalapácsos férfit közlekedés biztonsága elleni bűntettel, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, valamint rongálás vétségével vádolja, és ezért próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni – olvasható az Ügyészség.hu-n.

Borítókép: Az elkövetéshez használt kalapács (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.