Schiffer Andrásnak is szemet szúrt a dollármédia szívózása

Akadémikus-minisztert kérdezett fel a telexes újságíró egy azóta Nobel-díjas fizikusról.

2023. 10. 05. 10:45
null
Borítókép: Schiffer András (Fotó: Kurucz Árpád)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen idézet, amiben minden benne van arról, hogy miért hatástalan a 0–24-ben tolt korrupciózás a NER tizenharmadik évében – írta Schiffer András legutóbbi Facebook-posztjában. 

Véleménye szerint nem azért, „mert egyébként minden tisztán, átláthatóan és törvényesen zajlik Magyarországon. S nem azért, mert a magyar embereket amúgy ne érdekelné, ha a politikai hatalom éppen kisajátítja az ország javait. Nem is azért, mert Mészáros Lőrinc tényleg tehetségesebb lenne, mint Zuckerberg.” 

Mint írja, „az ilyen szívózások alakították ki az immunitást: »De ön az átvilágítással épp azt a Krausz Ferencet bízta meg, aki ezt a bizonyos 20 milliárdos molekulárisujjlenyomat-projektet javasolta. Ez teljesen hétköznapi logikával nézve is összeférhetetlen, és ezt kifogásolják a most távozott tanácsadó testületi tagok is« . 

Az idézet 2019-es, a kérdező indexes azóta telexes, a kérdést egy akadémikus-miniszterhez intézte, a kérdésben piszkált személy azóta Nobel-díjat kapott.”

Schiffer András arra utal posztjában, hogy Palkovics Lászlón kérte számon a Telex egyik újságírója, Joób Sándor még 2019-ben, hogy miért Krausz Ferencet nevezte ki egy fontos pozícióra.

A bírálat azzal kapcsolatban hangzott el, amikor 2019-ben a magyar kutatásfejlesztés egyik kiemelt központjának számító szegedi lézerközpont nemzetközi boardjának három nagy tekintélyű tagja lemondott, azt követően, hogy szerintük a magyar kormány a tudományos életet megkerülve politikai döntést hozott egy 20 milliárdos projektről.

Borítókép: Schiffer András (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.