Személyes adatokat gyűjt a DK

Ha valaki kíváncsi a párt kiadványára, meg kell adnia a személyes adatait.

2023. 10. 10. 13:33
null
Vadai Ágnes A Magyar Országgyűlés tagja Dobrev Klára Ellenzéki megemlékezés Március 15. ünnepségen 20220315 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, hogy a Demokratikus Koalíció adatbázist kíván építeni – mondta a Nézőpont Intézet vezető elemzője annak kapcsán, hogy a Gyurcsány-párt nemrég egy kiadványt hozott létre, azonban ahhoz, hogy ezt bárki megnézhesse, meg kell adnia a személyes adatait, valamint regisztrálnia kell a DK weboldalára.

Az egymillió példányban kinyomtatott tájékoztatókhoz a DK országjáró kampányhelyszínein lehet hozzáférni, de csak a megfelelő adatok megadása után.

A DK aktivistái ugyanis személyes adatokat kérnek azoktól, akik a prospektusokat elvinnék. Az érdeklődőktől nevet, e-mail-címet és telefonszámot is kérnek a párt emberei.

Ha valaki online, azaz internetes felületen szeretné megismerni

a DK által összeállított dokumentumot, ugyancsak adatszolgáltatás után olvashatja el a prospektust.

Azaz a párt honlapján sem tudja elolvasni a kiáltványt, csak miután regisztrált.

Boros Bánk Levente a Hír TV-nek úgy fogalmazott, szerinte beszédes, hogy a DK nem a saját programjával próbál eljutni az emberekhez, hanem egy propagandakiadvánnyal.

Inkább egy Orbán-ellenes propagandakiadványt akarnak eljuttatni az emberekhez, cserébe kérik az adataikat, az elérhetőségeiket, hogy később hasonló üzenetekkel el tudják őket érni

– mondta Boros Bánk Levente. Emlékeztetett: a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció már korábban is élen járt a választók adatainak gyűjtésében, sőt, a 2022-es választási kampányban is volt erre példa.

A DK mellett egyébként a Momentum is országos aláírásgyűjtésbe kezdett, ők is személyes adatokat kérnek.

Borítókép: Dobrev Klára a DK egyik rendezvényén (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.