Szentkirályi Alexandra: Isten éltesse az időseket! + videó

A kormányszóvivő kijelentette: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra.

Forrás: Facebook2023. 10. 01. 9:03
Fotó: ALEX RAKO Forrás: Facebook/ Szentkirályi Alexandra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idősek világnapja alkalmából köszöntötte a nyugdíjasokat a kormány nevében Szentkirályi Alexandra a közösségimédia-oldalán.

A kormányszóvivő köszönetet mondott az időseknek; apáknak, anyáknak,nagyanyáknak, nagyapáknak és a dédszülőknek, hogy Magyarország legnehezebb időszakaiban, a világháború után, a kommunista diktatúra alatt, a szocializmus szűk évtizedeiben és a rendszerváltás után is kitartottak, dolgoztak és gondoskodtak a családról.

A kormányszóvivő bejegyzésében azt mondta,

„A nyugdíjasokkal 2010-ben kötöttünk egy megállapodást: amíg nemzeti kormány van Magyarországon, addig a nyugdíjuk vásárlóértéke megmarad. Az elmúlt évek bizonyították, hogy álljuk a szavunkat, sőt visszaadjuk a 13. havi nyugdíjat is, amit a baloldali kormány elvett tőlük”.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Szentkirályi Alexandra már péntek óta készült a mai napra, akkor a XVII. kerületi nyugdíjasokkal találkozott a a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. 

A kormány nemcsak szavakban, hanem anyagi értelemben is megbecsüli az időseket, Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy novemberben ismét érkezik a nyugdíj-kiegészítés, átlagosan 78 ezer forint pluszpénz jár az érintetteknek, mert az infláció magasabb volt az év elején vártnál. 

Borítókép: Szentkirályi Alexandra a  XVII. kerületi nyugdíjasokkal (Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.