Valóságos természeti csodává lett Magyarország legnagyobb mesterséges tava + videó

Idén ötvenéves a Tisza-tó.

2023. 10. 30. 9:32
Tisza-tó
Tisza-tó Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tisza-tó eleinte vízgazdálkodási célokat szolgált, majd a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára turisztika célponttá vált, ahová sok százezer ember látogat el minden évben mondta Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős államtitkár.

Egy fantasztikus madártani, természeti paradicsom alakult itt ki, ezért úgy is nevezik a Tisza-tavat: az ember alkotta paradicsom

folytatta Révész Máriusz. Emlékeztetett: a turisták fokozatosan fedezték fel az idén májusban ötvenéves tavat, ennek köszönhetően az elmúlt években már robbanásszerű fejlődésről beszélhetünk.

Révész Máriusz a legfontosabb fejlesztésnek a kerékpárutat tartja, amely hatvanöt kilométeres szakaszon biztosítja a tó megkerülésének lehetőségét, ezt pedig közel százötvenezer kerékpáros használja évente.

Magyarország legnagyobb mesterséges tava a természetjárás mellett a vízi sportok művelésére is lehetőséget biztosít.

Egyedülálló és fontos fejlesztésnek nevezte az államtitkár 

a kizárólag vízen megközelíthető kilátókat is, amelyek annyira népszerűek, hogy a feltorlódó kajakok, kenuk miatt előfordul, hogy kikötni sem lehet ezeknél.

Ha a Tisza-tavi turizmus jól működik, az sok helyi családnak biztosít megélhetési forrást, hiszen a helyiek számtalan szolgáltatást biztosítanak a turisták számára – hangsúlyozta Révész Máriusz a kormányzati oldalon közzétett videóban.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Magyarország kormánya)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.