Tordai fellebbez, nem nyugszik bele az ítéletbe + videó

Jogellenesen és szabálytalanul építkezett Tordai Bence, legalábbis ezt mondta ki a Fővárosi Törvényszék, azóta az a kérdés, hogy a politikusnak le kell-e bontania a házát. A Párbeszéd társelnöke a Magyar Nemzetnek most azt mondta, fellebbez az ítélet ellen.

2023. 10. 24. 13:20
TORDAI Bence felkérdezte a kormányt, Dömötör Csaba válaszolt
Budapest, 2023. május 2. Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetõ-helyettese interpellál az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tordai Bence még 2016-ban vásárolta a telket, amin egy parasztház állt. Eredetileg ezt akarta átépíttetni, azonban úgy tűnik, egy teljesen új ház került az eredeti helyére. 

A Párbeszéd társelnöke korábban nem cáfolta, hogy teljes egészében eltűnt a parasztház a telkéről, azonban szerinte ő nem hibázott, és minden szabályszerűen történt.

A Fővárosi Törvényszék mostani ítéletével megerősítette a kormányhivatal álláspontját, miszerint jogszabályba ütköző építkezést nem lehet hatósági bizonyítvánnyal igazolni.

Tordai Bence a Magyar Nemzet kérdéseire először ismét a kormányra fogta a helyzetet, amibe került, de azért annyit elárult, hogy fellebbeznek a döntés ellen, és minden jogi lehetőséget megragad, hogy ne kelljen elbontania a házát.

Borítókép: Tordai Bence (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.