Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Újabb szakaszon lesz útzár az M0–M7 csomópontban

Magyar Nemzet
2023.10.17. 10:16 2023.10.17. 10:21
Újabb szakaszon lesz útzár az M0–M7 csomópontban

Folytatják a felújítási munkálatokat, Budapest felé nem lehet majd felhajtani a pályára.

– Burkolatfelújítási munkálatok miatt újabb csomóponti ágat zárnak le 2023. október 18–20. között, szerdától péntekig az M0–M7 csomópontban, ezért az M0-s autóúton közlekedők átmenetileg nem hajthatnak fel közvetlenül az M7-es autópályára Budapest irányába – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében a Magyar Közút. Kifejtették: 2023. október 18-a, szerda hajnaltól várhatóan 2023. október 20-a, péntek estig az M0–M7 csomópontban az M7-es autópályára Budapest irányában a felhajtóágon és a gyűjtő-elosztó pályán egyaránt útzárat vezetnek be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. 

A zárás ideje alatt az M7-es autópályára Budapest felé az M0-s autóútról mindkét irányból, illetve Törökbálint felől közvetlenül nem lehet majd felhajtani. A zárás ideje alatt az M0-s autóúton közlekedők a környező csomópontokon keresztül tudják megközelíteni a fővárost és az érintett településeket.

A közút figyelmeztetett arra is, hogy ezentúl érvényben marad az október 16-án bevezetett teljes útzár is az M0-s autóút 2-es kilométerszelvényében lévő törökbálinti csomópontjában, az M1-es autópálya irányába vezető oldal fel- és lehajtóágain. A zárást várhatóan október 19-én, csütörtökön oldják fel. A zárás ideje alatt az M0-s autóúton az M7-es autópálya irányából közlekedők az érintett csomópontban az M0–M1 csomóponton keresztül tudnak lehajtani. A Törökbálint felől érkezőknek érdemes az M1-es autópályára közvetlenül felhajtani az M1-es autópálya törökbálinti csomópontján keresztül. 

– A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék – javasolta közleményében a Magyar Közút. 

Borítókép: Illusztráció. Fotó: Jászai Csaba/MTVA

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.