időjárás 1°C Taksony 2023. november 29.
logo

Wintermantel Zsolt bűnnek nevezte Karácsony indokolatlan kifizetéseit

Magyar Nemzet
Forrás: HírTV
2023.10.03. 22:17
Wintermantel Zsolt bűnnek nevezte Karácsony indokolatlan kifizetéseit

Karácsony ajándéka - titokban mesés prémiumokat adott a BKK, illetve a BKV vezetőinek – mindezt egy nappal a jegyáremelések bejelentése előtt. A HírTV-ben Wintermantel Zsolttal, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjével beszélgettek.

Wintermantel Zsolt a beszélgetésben rámutatott, 

évek óta azt hangoztatja a főpolgármester, hogy ki van véreztetve a főváros, nincs pénz, de akkor ilyen szintű tízmilliós jutalmakat kell fizetni a városvezetőnek akkor, amikor egyébként a város vezetése átfordul a folyószámla-hitelezésbe.

Nem elég, hogy megemelték a jegyárat, akkor jelentették be, hogy elfogyott a főváros pénze és igénybe kellett venni a folyószámla-hitelt

 – tette hozzá a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Wintermantel Zsolt szerint Karácsony Gergely sodródik, látszik, hogy nincs önálló gondolata (...)

de, amikor ezeket a papírokat elé teszik és azokat alá kell írnia, akkor teljes egészében felelősséget kell vállalnia azért, ami a fővárosban van.

A politikus szerint súlyos vezetői hiányosságra mutat az, hogy Karácsony titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára, hiszen 

a főpolgármester elsődlegesen a budapesti polgárságért felelős, a budapesti utazóközönségért felelős és ha ezek rendben vannak ki lehet fizetni összegeket a a vezetők számára, ha van pénz. 

Ha nincs pénz, akkor ez nem helyénvaló

– jelentette ki. 

Borítókép: Wintermantel Zsolt  Fidesz–KDNP Fővárosi Közgyűlési Frakcióvezetője (Fotó: Bach Máté)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.