A közigazgatás missziója a közjó szolgálata

Navracsics Tibor szerint meg kell teremteni az együttműködés kultúráját.

Forrás: MTI2023. 11. 21. 12:27
NAVRACSICS Tibor
Esztergom, 2023. október 17. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszédet mond a Komárom-Esztergom vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara felújított térségi irodájának átadásán Esztergomban 2023. október 17-én. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt 13 év eredményeit, az ügyfél szolgálatát megtartva, tovább kell lépni, és meg kell teremteni az együttműködés kultúráját – hangoztatta Navracsics Tibor a főispánok és járási hivatalvezetők országos találkozóján 

A területfejlesztési miniszter hangsúlyozta, 

a járási hivatalok, a vármegyei kormányhivatalok együttműködésével nemcsak ügyfélbarát közigazgatást, hanem olyan fejlesztéspolitikát hozhatnak létre, amely sikeresen csökkentheti az ország egyes területei között jelenlevő különbségeket.

 – Eddig az ügyfélbarát szolgáltatás volt a fontos, és a hivatalokról jó visszajelzéseket adtak a polgárok, alapvetően elégedettek – mondta.

Navracsics Tibor felidézte, 2010-ben nagyszabású építkezés kezdődött, létrehozták a kormányablakokat, majd 2013-ban megkezdték működésüket a járási hivatalok. – Ezt a munkát Lázár János  és Gulyás Gergely miniszter urak folytatták nagy hozzáértéssel. Az idei év végén azt lehet mondani, a magyar állam teljesíti alkotmányos kötelezettségét, a polgárait és a közjót szolgálja – emelte ki.

Mint fogalmazott, az állam az utolsó menedéke a polgároknak, ideértve az önkormányzatokat is. 

– Az államnak akkor kell közbelépnie, amikor a polgárnak már nincs más reménye. Akkor jön a közigazgatás, a járási és kormányhivatalok, hogy segítséget nyújtsanak. 

Nincs annál nagyobb elismerés, hogy amikor válsághelyzet van, a járási hivatalok és vezetőik lépnek előre a sorban, és nemcsak képviselik az államot, hanem erősítik és megtartják a közösségeket – hangsúlyozta. Hozzátette, a kormányablakokkal olyan állami szolgáltatórendszert hoztak létre, ahol a hatósági tevékenység az utolsó, a feladat a polgárok életének segítése empátiával. – A magyar állam a polgárait és a közjót szolgálja, a közigazgatás missziója pedig ugyanez – foglalta össze a miniszter.


Borítókép: Navracsics Tibor (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.