A magyar rendőrség szerint a határvédelem közbiztonsági és nemzetbiztonsági kérdés is

A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális bevándorlókat megakadályozza Magyarország, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban – közölte honlapján a rendőrség kedden annak alkalmából, hogy újabb magyar rendőri egység indul Szerbiába.

Forrás: MTI2023. 11. 14. 20:37
CZUKOR Gergely
Budapest, 2022. január 11. Czukor Gergely rendõr alezredes, az ORFK Határrendészeti Fõosztályának osztályvezetõje beszédet mond a Szerbiába induló 56. és Észak-Macedóniába induló 68. magyar rendõri kontingensek tagjainak búcsúztatásán a Készenléti Rendõrség budapesti központjában 2022. január 11-én. A magyar rendõrök fõ feladatként járõrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelõzése és felderítése érdekében, illetve közremûködnek az embercsempészek és az illegális migránsok elõállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladataik mellett felajánlották támogatásukat a nyugat-balkáni országoknak – tették hozzá. Kétoldalú megállapodás alapján 2015 óta végeznek határőrizeti feladatokat elsősorban Szerbiában és Észak-Macedóniában.

A Szerbiába induló magyar rendőri kontingens tagjait kedden Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában Czukor Gergely, az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályának osztályvezetője búcsúztatta.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális bevándorlók előállításában – írták.

A rendőri kontingens tagjai nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található útszakaszokon is. 

Jelezték, hogy a kontingens terepjáró szolgálati autókkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatja a határszakasz védelmét – közölték.

A 35 fős kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják – áll a Police.hu-n megjelent közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.