A Századvég aktív szereplője volt a rendszerváltásnak

Fűrész Gábor alapítványi elnök elmondta: mára sikerült létrehozni egy többségében jobboldali társadalmat.

2023. 11. 13. 11:00
Századvég konferencia Fűrész Gábor
Fotó: Polyák Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Századvég nemcsak Magyarországon, hanem Európa-szerte is végez kutatásokat mind politikai, mind pedig gazdasági területeken – mondta Bohár Dániel, a Megafon riportere a harmincéves Századvég szuverenitáskonferenciájának megnyitóján.

A rendezvényen Fűrész Gábor, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány elnöke arról beszélt: a szervezet célja, hogy edukálja a fiatalokat, és támogassa őket a konzervatív értékrendek mentén.

A Századvég története a rendszerváltás történetével egyidős

– idézte fel Fűrész Gábor, és emlékeztetett: a Századvég aktív szereplője volt a rendszerváltásnak. A rendszerváltás után azonban a „merjünk kicsik lenni” politika következtében ismét kényszerpályára került Magyarország, aminek a 2010-ben bekövetkezett jobboldali fordulat vetett véget – folytatta.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a több mint egy évtizede tartó országépítő politikának köszönhetően a 2022-es választáson részt vevőknek már az 57 százaléka vallotta magát jobboldalinak.

Ennél nagyobb többséget csak Izraelben láttam

– mutatott rá a Századvég elnöke. Megjegyezte, hogy a jobboldali társadalmat csak az időtálló értékek mentén lehet újjáépíteni, ugyanis a kommunisták a második világháború után eltörölték a háború előtti társadalmat, így a rendszerváltás után nem volt hová visszatérni. Magyarország csak a nemzeti szuverenitás és a szabadság védelme mentén lehet sikeres – szögezte le Fűrész Gábor.

Borítókép: Fűrész Gábor (Fotó: Polyák Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.