Átadták az egyházi fenntartású zalaegerszegi Szent Család Óvodát

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Székely János megyés püspök avatta fel a kibővített, felújított épületet.

2023. 11. 09. 14:59
Sokan bábáskodtak a Szent Család Óvoda épületének felújításánál: elöl dr. Gyimesi Endre volt polgármester, Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, Orosz Ferencné önkormányzati képviselő, Kovácsné Ujj Andrea óvodavezető, Stróber László apátplébános, dr. Sifter Rózsa főispán, mögöttük Kónya Zoltán, a Homeland Kft. ügyvezetője, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, dr. Székely János megyés püspök, Balaicz Zoltán polgármester, Bognár Ákos önkormányzati képviselő, Czigány István építész, tervező Fotó: Pezetta Umberto Forrás: Pezetta Umberto/Zalai Hírlap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két évig zajlott a bővítés és a felújítás Zalaegerszegen a Szent Család Óvoda épületén, melynek csütörtökön tartották meg az ünnepélyes átadását. Balaicz Zoltán polgármester a beruházás kapcsán hangsúlyozta az önkormányzat, az egyház és az állam példaértékű együttműködését, amely lehetővé tette, hogy egymilliárd forint ráfordítással korszerű épületben nevelkedjenek azok a zalaegerszegi gyerekek, akiknek szülei fontosnak tartják a vallásos nevelést. 

Az óvoda udvara is megújult Fotó: Pezetta Umberto/Zalai Hírlap

Zalaegerszeg önkormányzata az összes gyermekintézmény felújítását célul tűzte ki, ez a munka jó ütemben halad. A város egyházi épületek felújításában is részt vesz, mindehhez élvezik Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes támogatását. A gyerekek létszáma pedig bizonyítja, hogy igény van a keresztény szellemben működő óvodára a városban. 

Vigh László országgyűlési képviselő elmondta, a keresztény szellemiség talaján jó úton jár az ország, az óvoda érdemei közül pedig kiemelte a szintén keresztény elveket valló iskolára való felkészítést. 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a test, a szellem és a lélek együttes fejlesztésére irányította a figyelmet, jelezve, az óvoda nem gyermekmegőrző intézmény, hanem ez esetben a fogékony életkornak megfelelően alakítja a vallásos érzület iránti érzékenységet. A névadás meglátása szerint arra utal, hogy példaként állítja a Szent Család, azaz a család fontosságát. 

Semjén Zsolt kiemelte, látható, hogy helyi szülői igény nyomán bővül, gyarapszik a zalaegerszegi Szent Család Óvoda közössége. Elismeréssel szólt a város vezetéséről, amely a jó ügyek mellé kellő forrást is képes szerezni az állammal, a kormánnyal való jó együttműködésnek köszönhetően. Ezután Kónya Zoltán, a kivitelező Homeland Kft. ügyvezetője jelentette készre az épületet.

Székely János szombathelyi megyés püspök örvendetesnek nevezte, hogy a gyermekintézmények fokozott figyelmet kapnak, hiszen a gyermekek, tehát a jövő nevelése a legfontosabb feladat, s ebben a szülők mellett nagy felelősség hárul az óvodára, iskolára. 

A püspök megáldotta az épületet, ezután a vendégek Kovácsné Ujj Andrea kalauzolásával végigjárták az óvodát, megtekintették a kápolnát, a csoportszobákat és az udvart is, ahol találkozhattak a gyerekekkel. 

A Köztársaság úti óvodában 1997-ben kezdődött el a keresztény szellemiségű gyermeknevelés, 2002-ben három, 2010-ben már négy csoport működött, 2011-ben tornateremmel bővült az intézmény, s ebben az évben lett egyházi fenntartású. Jelenleg 135 kisgyermeket nevel az óvodában 11 óvónő. 

 

Borítókép: Sokan bábáskodtak a Szent Család Óvoda épületének felújításánál: elöl Gyimesi Endre volt polgármester, Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, Orosz Ferencné önkormányzati képviselő, Kovácsné Ujj Andrea óvodavezető, Stróber László apátplébános, dr. Sifter Rózsa főispán, mögöttük Kónya Zoltán, a Homeland Kft. ügyvezetője, Vigh László országgyűlési képviselő, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Székely János megyés püspök, Balaicz Zoltán polgármester, Bognár Ákos önkormányzati képviselő, Czigány István építész, tervező (Fotó: Zalai Hírlap/Pezetta Umberto) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.