Betontéglával támadt a főbérlőre, amikor az részegen követelte a pénzét

A bérlőt zavarta a bérbeadójának életmódja, de az esetig rendszeresen kifizette a bérleti díjat.

Forrás: ugyeszseg.hu2023. 11. 08. 12:51
null
Budapest, 2014. január 6. Megbilincselik a vádlottakat az R. Elemér és bûntársai ellen emberölés és rablás vádjával folyó büntetõper tárgyalásának szünetében a Fõvárosi Törvényszéken 2014. január 6-án. Az ároktõi banda néven elhíresült vádlottak idõs személyek elleni rablásokat követtek el, két sértett a bántalmazás következtében életét vesztette. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy betontéglával támadt a bérbeadójára és majdnem megölte. A vádirat szerint a 62 éves férfi egy másik férfitől bérelt egy komfort nélküli melléképületet egy XV. kerületi családi ház udvarán. A bérlőt zavarni kezdte bérbeadója életmódja, közte az is, hogy rendszeresen nyitva hagyta a kert bejárati kapuját, így azt a bérlőnek kellett bezárnia – olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A férfi rendszeresen fizette a bérleti díjat, de nem mindig a megállapodásuk szerinti napon, ugyanis, 

ha a bérbeadó éppen ittas állapotban volt, akkor előfordult, hogy másnap már nem emlékezett a pénz átvételére.

2021. november 12-én pont emiatt a bérlő nem adta oda a pénzt, azt később tervezte. A bérbeadó 2021. november 13-án, este ittasan tért haza, majd bérlője lakrésze előtt megállva, a csak pokróccal takart bejáraton keresztül megkérdezte, hogy bent van-e a férfi, illetve kifizetné-e a bérleti díjat.

A bérlő ugyan igennel válaszolt, de

ezután az ajtónyílást takaró pokróc lesúlyozására használt betontéglát felvette, kilépett, és a téglával bérbeadójára támadt,

akit majdnem meg is ölt, de amikor a sértett a földre esett, az elkövető abbahagyta a támadást és segítséget hívott.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A bántalmazás következtében a sértett meg is halhatott volna, részben a véletlenen, részben a szakszerű orvosi ellátáson múlott hogy nem így történt. A Fővárosi Főügyészség a korábban letartóztatásban lévő, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló bérlőt emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

A főügyészség a vádlottal szemben letöltendő börtönbüntetés kiszabását, továbbá azt is indítványozza, hogy a bíróság állapítsa meg, a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.